Världens näst bästa kokbok

Blå kokboken II har blivit utsedd till världens näst bästa kokbok, alla kategorier, vid Gourmand World Cookbook Awards i Macao, Kina. På plats för att ta emot det ärofyllda priset var författaren Anna Benson och Mustaschkampens Torsten Tullberg.

Bla Kokboken 2019

Blå kokboken II kammade hem andraplatsen i kampen om utmärkelsen världens bästa kokbok i tävlingen World Gourmand Cookbook Awards. Priset delades ut den 3 juli 2019 i Macau, Kina. 

– Det är helt ofattbart. Är så otroligt tacksam för alla som har gjort projektet möjligt och för den skillnad vi faktiskt gör. Både genom att sprida matglädje, information om cancer, får framförallt män att prata om sin sjukdom och inte minst samla pengar till kampen mot den. Jag är överlycklig och för mig personligen betyder det här enormt mycket. Men framförallt betyder det mycket att kunna göra skillnad, säger Anna Benson, i ett pressmeddelande.

Gourmand World Cookbook Award, som ibland kallas för kokbokvärldens Oscarsgala, delar ut priser i flera olika kategorier till världens främsta kokböcker, dryckesböcker och matmedia. Tävlingen har arrangerats varje år mellan 1995 och 2019. Totalt har det under dessa år givets ut över 700 000 kokböcker i hela världen. Sverige är det land som i förhållande till sin befolkning ger ut flest kokböcker och som även vunnit flest priser.

Blå kokboken II blir Anna Bensons fjärde kokbok som vinner pris på Gourmand World Cookbook Awards, som årligen har cirka 35 000 nominerade titlar i 100 olika kategorier. Förra året kammade Blå kokboken I hem förstapriset i samma tävling i kategorin "Bästa välgörenhetskokbok". 

Här kan du beställa ditt exemplar av Blå kokboken II.

För varje såld bok går 100 kronor till Prostatacancerfonden. 


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Sociala Medier
9 juli 2020

Vill du bli vår digitala kommunikatör?

Kunskapen om Sveriges vanligaste cancersjukdom prostatacancer har ökat markant de senaste åren. Nu söker vi dig som är kreativ och initiativrik inom digital kommunikation som vill vara med att stärka vårt varumärke och vidareutveckla vårt dagliga arbete inom opinionsbildning, medlemsstöd och insamling.  

Läs mer

Jobbannons
6 juli 2020

Vill du göra skillnad på riktigt?

Vår generalsekreterare har beslutat sig för att gå i pension i slutet av året. Nu söker vi hans efterträdare. Är du redo att ta dig an denna spännande utmaning och fortsätta driva förbundets positiva utveckling?

Läs mer

Datumlotteriet Check 2020
10 juni 2020

Över 4 miljoner kronor från Datumlotteriet

Varje år får Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet dela på överskottet från Datumlotteriet och Bonuslotten. Nyligen fick förbunden en utdelning på den fantastiska summan 4 346 788 kronor vardera.

Läs mer


Alla nyheter