Ditt arv kan göra skillnad

Genom att testamentera en gåva till Prostatacancerförbundet är du med och bidrar till att bekämpa Sveriges vanligaste cancerform. 

Foto: Canva.

Med ett testamente kan du exempelvis säkerställa att din sambo ärver dig, förtydliga hur arvet ska fördelas mellan dina barn, eller göra så att arvet från dig blir så kallad enskild egendom. Med andra ord är det ett mycket viktigt dokument som kan göra stor skillnad för dem du lämnar efter dig. Inte minst kan du i ett testamente ge ett sista bidrag till en fråga eller organisation du brinner för.

Prostatacancerförbundet samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. När du inkluderar Prostatacancerförbundet i din sista vilja blir hela testamentet kostnadsfritt.

Beroende på din situation kan du välja mellan att donera en fast penningsumma, fonder, aktier eller till och med hela eller delar av ditt totala arv. Din donation stödjer vårt arbete för att alla som drabbas av prostatacancer ska få bra och likvärdig vård, i god tid och kunna leva ett gott liv.

Skapa ditt testemente här

Att skriva ett testamente med Jurio är enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att svara på frågor i deras digitala formulär, och sedan signera dokumentet framför två vittnen. Processen är tydligt guidad och du får löpande information och stöd hela vägen in i mål.

Har du redan ett testamente sedan tidigare men vill ändra det? I det nya testamentet du skapar med Jurio framgår det att det nya ersätter det gamla, så att det inte råder tvivel om vad din önskan är.

Klicka här för att komma igång

Kom ihåg: För att ett testamente ska bli giltigt måste det signeras för hand framför två samtidigt närvarande vittnen, som också ska underteckna testamentet. Jurio guidar dig genom hela processen.

Senast uppdaterad 23 maj 2024