Favorit i repris

För andra året i rad valde Kent Johansson hösten 2018 att initiera en insamling till förmån för cancerforskning. Denna gång fick han med sig arbetsgivaren Xylem, kommuninnevånare och andra företag i Emmaboda. Insamlingen resulterade återigen i ett fantastiskt bidrag till Prostatacancerfonden.

Kent Johansson 2019

Kent Johansson är av personliga skäl väldigt angelägen om att vara med och bidra till forskning kring olika former av cancer.

– Jag är jätteglad att kunna bidra och göra skillnad. Jag drabbades själv av prostatacancer 2014. Vården i Sverige är fantastisk! Efter nära fyra års sjukskrivning, sex operationer/ingrepp och besvärliga komplikationer har jag börjat jobba 75% igen, säger han.  

 Enligt önskemål från Xylems anställda arrangerades även en speciell Mustaschkamp. Under november månad hade alla anställda på Xylem möjlighet att delta i en tävling. För att delta i tävlingen uppmanades personalen odla mustasch och skicka in en bild på resultatet i slutet av månaden. Totalt inkom hela 39 bidrag in till tävlingen. Samtliga bidrag fick ett diplom med en motivering.        

På två år har Kents insamlingar resulterat i en totalsumma på 350 000 kronor som har fördelats enligt följande: Barncancerfonden 50%, Bröstcancerfonden 25% och Prostatacancerfonden 25%.

Senast uppdaterad 15 april 2020

Fler nyheter


Alla nyheter