Tre lyckliga hederspristagare

Det var tre både glada och överraskade personer som fick ta emot Prostatacancerförbundets speciella hedersutmärkelser avseende 2018 från ordförande Kjell Brissman på Fotografiska i april.

Hederpristagare 2018

Kjell Brissman, Inger Hedblad, Ingela Franck Lissbrant och Bernt Åslund. Foto: Liv Öian.

Priset delas ut till personer eller organisationer som gjort betydande insatser i kampen mot prostatacancer.  En nyhet för i år var att Prostatacancerförbundet delade ut hedersutmärkelser i tre olika kategorier: Förbundet, Kontaktsjuksköterska/patientkontakt och Profession.

2018 års hedersutmärkelser tilldelades Bernt Åslund, Inger Hedblad och Ingela Franck Lissbrant.

Här kan du läsa motiveringarna.

 


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Amanda Hellstrom
22 september 2020

Stöd för sexuell rehabilitering

Amanda Hellström, universitetslektor och sjuksköterska vid Linnéuniversitetet, har tidigare i år fått 414 000 kronor från Prostatacancerfonden. Forskningsanslaget kommer att användas för att utveckla ett stöd för sexuell rehabilitering.

Läs mer

Spruta
26 augusti 2020

Potensläkemedlet Caverject slut i lager

Vi har fått information om att läkemedlet Caverject, som hjälper patienter med erektionsproblem, har tagit slut. Enligt tillverkaren Pfizer kommer det att dröja ända till slutet av april 2021 innan Caverject finns att få tag på igen. 

Läs mer

Caroline Olsson Alexander Valdman
12 augusti 2020

Forskar inom strålbehandling

Caroline Olsson, docent i radiofysik vid Regionalt cancercentrum Väst, är en av rekordmånga forskare som i år har fått anslag från Prostatacancerfonden. Bidraget på 400 000 kronor används för att ta fram nationella riktlinjer för riskorgan vid strålbehandling av prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter