Aktuellt
Nyheter
Insamlingar via egen plattform Nu kan du anmäla dig till Mustaschmilen 2024 Ingen sommar utan bingo Vill minimera risken att drabbas av allvarliga biverkningar Prostatacancerförbundet på plats i Almedalen App som underlättar knipträning för män Förbundets specialanpassade rehabveckor Studerar sambandet mellan livsstil och aggressiv cancer Prostatacancer ur patienternas perpektiv Ny utgåva av skrift om prostatacancer Kritik mot bristande framsteg i cancerstrategin Lyckad utbildning för erfarna kontaktsjuksköterskor Givande och lärorik konferens Fortsatt generöst stöd från Ride Against Cancer Sexuell rehabilitering tillgängligt för fler Se Årets Eldsjäls Galakväll live JOYNA oss i kampen mot prostatacancer Förbättrad livskvalitet efter cancerbehandling 100 miljoner kronor till prostatacancerforskning Möt våren i en snygg mössa Lusseballen vann prestigefullt pris i kommunikation Ansök till vårens rehabvecka Anmälan till utbildning JOYNA - ett nytt digitalt prenumerationslotteri Lansering av ny kunskapsbank Maréne utsedd till Årets cancerforskare 2024 Rätt behandling till rätt patient Processer som styr bildandet av prostatacancer Delta i Mustaschmilen Oscar och Sven-Ingvars tar ton för Mustaschkampen Upptäckt som kan leda till ny behandlingsmetod 853 år till första behandling Ny bok om prostatacancer Tillsammans för ökad medvetenhet Sista etappen av Sverigeresan 2023 Nu lanserar vi årets limiterade mustaschpin Digitala lotter till höstens program Närstående - Årets tema för Mustaschkampen Nytt läkemedel kan förhindra metastaser i skelettet Sverigeresan 2023 - Etapp 2 Ny produkt - Blå bandet i satin Snabbare och säkrare bedömningar med AI Många miljoner till förbundets verksamhet Seminarier i Almedalen Saknad styrelseledamot Hur effektivt är Stockholm3-testet? Sverigeresan 2023 - Etapp 1 Håkan utsedd till Årets Eldsjäl Fina insatser prisades vid förbundets årsstämma Ny upptäckt kan förhindra metastaser i skelettet Följ Årets Eldsjäls Galakväll Lovande resultat för kombinationsbehandling Specialanpassade rehabprogram Kreativt företagssamarbete kan vinna pris Rekordhögt stöd till prostatacancerforskning Nya studier om mäns mående och symtom Håkan - finalist i Årets Eldsjäl Limiterad mustaschpin ger viktigt stöd Studerar effekten av målsökande strålbehandling Vill förbättra metoderna för tidig diagnostik Över 700 000 kronor till Prostatacancerförbundet Mustaschmilen - ett lopp för alla Driver studie om metastatisk ryggmärgskompression Prisras på hormonläkemedel Nominera din eldsjäl Vill utjämna ojämlikheter i tidig diagnostik Slutspurt för Sverigeresan Bättre diagnostik med kombinerad bildteknik Seminarium i Almedalen 2022 Nytt rekordbelopp från Datumlotteriet
Personliga historier Nyhetsarkiv

Seminarier i Almedalen

Prostatacancerförbundet kommer finnas på plats i Almedalen sista veckan i juni. Vi arrangerar två seminarier, ett om cancerrehabilitering och ett om strukturerad vårdinformation. 

Vy över Almedalen i Visby

Foto: Georg Gyllenfjell, Pixabay.

Almedalsveckan öppnar för möjligheten för tusentals människor att ta del av viktiga nutidsfrågor. Prostatacancerförbundet finns på plats för att lyfta aktuella frågor och ställningstagande kring prostatacancer. Vi kommer även ta chansen att träffa nyckelpersoner inom svensk vård, så att prostatacancerpatienternas krav kan lyftas.

I förbundets tält finns möjlighet att träffa representanter från kansliet, styrelsen och den lokala patientföreningen från Gotland. Dessutom finns Håkan Florin, nyligen utsedd till Årets Eldsjäl i kategori Hälsa, på plats i Almedalen.

Onsdagen den 28 juni arrangerar vi följande seminarium:

Cancerrehabiliteringen sviker männen?

När: Onsdag 28 juni, klockan 11.30-12.30.
Plats: Skeppsbron 24, Joda Bar och kök, "Joda Lilla baren".
Arrangör: Prostatacancerförbundet.

Syftet med rehabiliteringen av cancersjuka, däribland tusentals män med prostatacancer, är att kunna återvända till det dagliga livet med en rimlig hälsa. Men så är det inte för alla, särskilt gäller detta män med prostatacancer. Låt oss därför lyfta denna fråga och se vad som är orsaken till att väldigt få män erbjuds rehabilitering i samband med sin behandling. Varför är det så och vad gör svensk sjukvård åt detta omfattande problem?

Medverkande:
Kent Lewén, Ordförande, Prostatacancerförbundet
Bertil Ekman, Rapportförfattare
Pia Watkinson, Generalsekreterare, Cancerrehabfonden
Lars Leijonborg, Moderator

Läs mer om evenemanget.

Strukturerad vårdinformation om cancerpatienter – vem tar ansvar?

När: Onsdag 28 juni, klockan 13.00-14.00.
Plats: Skeppsbron 24, Joda Bar och kök, "Joda Lilla baren".
Arrangör: Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet.

I dag används inte IPÖ (Individuell Patientöversikt) på landets alla kliniker, regioner eller för samtliga diagnoser. Användningen underlättar för både patienten och kliniken samtidigt som vårdinformation är nödvändig för kvalitativ uppföljning av behandling och för forskning. Vad står i vägen, och vems ansvar är en heltäckande implementering av IPÖ som bidra till en kvalitativ och jämlik vård över hela landet?

Medverkande:
Kjell Ivarsson, Nationell Cancersamordnare, Sveriges kommuner och regioner
Magnus Törnblom, Överläkare i urologi, Region Gotland
Susanne Dieroff Hay, Ordförande, Bröstcancerförbundet
Hans Joelsson, Vice ordförande, Prostatacancerförbundet
Karin Ekberg, Moderator, Bröstcancerförbundet

Läs mer om evenemanget.

Senast uppdaterad 19 juni 2023

Fler nyheter


Alla nyheter