Aktuellt
Nyheter
Insamlingar via egen plattform Nu kan du anmäla dig till Mustaschmilen 2024 Ingen sommar utan bingo Vill minimera risken att drabbas av allvarliga biverkningar Prostatacancerförbundet på plats i Almedalen App som underlättar knipträning för män Förbundets specialanpassade rehabveckor Studerar sambandet mellan livsstil och aggressiv cancer Prostatacancer ur patienternas perpektiv Ny utgåva av skrift om prostatacancer Kritik mot bristande framsteg i cancerstrategin Lyckad utbildning för erfarna kontaktsjuksköterskor Givande och lärorik konferens Fortsatt generöst stöd från Ride Against Cancer Sexuell rehabilitering tillgängligt för fler Se Årets Eldsjäls Galakväll live JOYNA oss i kampen mot prostatacancer Förbättrad livskvalitet efter cancerbehandling 100 miljoner kronor till prostatacancerforskning Möt våren i en snygg mössa Lusseballen vann prestigefullt pris i kommunikation Ansök till vårens rehabvecka Anmälan till utbildning JOYNA - ett nytt digitalt prenumerationslotteri Lansering av ny kunskapsbank Maréne utsedd till Årets cancerforskare 2024 Rätt behandling till rätt patient Processer som styr bildandet av prostatacancer Delta i Mustaschmilen Oscar och Sven-Ingvars tar ton för Mustaschkampen Upptäckt som kan leda till ny behandlingsmetod 853 år till första behandling Ny bok om prostatacancer Tillsammans för ökad medvetenhet Sista etappen av Sverigeresan 2023 Nu lanserar vi årets limiterade mustaschpin Digitala lotter till höstens program Närstående - Årets tema för Mustaschkampen Nytt läkemedel kan förhindra metastaser i skelettet Sverigeresan 2023 - Etapp 2 Ny produkt - Blå bandet i satin Snabbare och säkrare bedömningar med AI Många miljoner till förbundets verksamhet Seminarier i Almedalen Saknad styrelseledamot Hur effektivt är Stockholm3-testet? Sverigeresan 2023 - Etapp 1 Håkan utsedd till Årets Eldsjäl Fina insatser prisades vid förbundets årsstämma Ny upptäckt kan förhindra metastaser i skelettet Följ Årets Eldsjäls Galakväll Lovande resultat för kombinationsbehandling Specialanpassade rehabprogram Kreativt företagssamarbete kan vinna pris Rekordhögt stöd till prostatacancerforskning Nya studier om mäns mående och symtom Håkan - finalist i Årets Eldsjäl Limiterad mustaschpin ger viktigt stöd Studerar effekten av målsökande strålbehandling Vill förbättra metoderna för tidig diagnostik Över 700 000 kronor till Prostatacancerförbundet Mustaschmilen - ett lopp för alla Driver studie om metastatisk ryggmärgskompression Prisras på hormonläkemedel Nominera din eldsjäl Vill utjämna ojämlikheter i tidig diagnostik Slutspurt för Sverigeresan Bättre diagnostik med kombinerad bildteknik Seminarium i Almedalen 2022 Nytt rekordbelopp från Datumlotteriet
Personliga historier Nyhetsarkiv

Håkan - finalist i Årets Eldsjäl

Idag offentliggjorde Folkspel finalisterna i den ärofyllda tävlingen Årets Eldsjäl. En av finalisterna i kategorin Hälsa är vår alldeles egna eldsjäl Håkan Florin.

Porträttbild på Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland

Håkan Florin är en av finalisterna i Årets Eldsjäl. Foto: Bildbyrån.

Under sommarmånaderna de senaste två åren har Håkan Florin rest runt i vårt avlånga land för att sprida kunskap och information om Sveriges vanligaste cancersjukdom. Genom att peppa och uppmana män att hålla koll på sin prostata och boka ett PSA-prov kan han ha räddat otaliga mäns liv.

– Vad många inte känner till är att sjukdomen är fullt botbar. Allt handlar om att upptäcka den i tid. En del tar inte provet och säger att de inte vill veta, det är enligt mig att spela rysk roulett. Andra förstår allvaret, men låter det stanna där. Sedan finns det förhoppningsvis ett stort antal som går i väg. Det är på något vis för nästa generation jag gör det här, vill förmedla hur bra det kan gå, säger Håkan Florin.

Håkan Florin är en av vår organisations enastående eldsjälar. Han brinner för att informera och förebygga prostatacancer. Som ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland har han tillsammans med sin förening samlat in och skänkt över två miljoner kronor till Prostatacancerfonden, bara under de fyra senaste åren. Pengar som gått till forskning och utveckling inom prostatacancervården.

Kategori – Årets hälsa
Folkspels motivering för utnämnandet av Håkan som finalist lyder:
”Genom att åka land och rike runt i Mustaschkampens namn sprider Håkan Florin kunskap om den vanligaste cancerformen hos män. En resa för livet som kan vara helt avgörande för den som tar till sig informationen, förmedlat från en eldsjäl som talar av egen erfarenhet.”

Det är en mycket glad och rörd Håkan som ser fram emot att allmänheten nu får vara med och utse sina favoriter i tävlingen.

– Större än så blir det inte och det viktigaste av allt är att det hjälper oss i kampen mot prostatacancer. Vår målsättning i Värmlandsföreningen är att under ett och samma kalenderår vara 1 000 medlemmar och samla in 1 000 000 kronor till Prostatacancerfonden. Kanske kan 2023 vara det år vi lyckas uppnå detta, säger Håkan Florin.

Röstningen avslutades den 30 april klockan 15.00.
Vinnarna presenteras på Årets Eldsjäls galakväll den 15 maj. 

Om Årets Eldsjäl
Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Ledare, Hälsa och Årets Idrottsförening. Folkspel har arrangerat Årets Eldsjäl sedan 2008. Syftet är att ge alla de vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt unika föreningsliv möjligt den uppskattning de mer än förtjänar.

Senast uppdaterad 02 maj 2023

Fler nyheter


Alla nyheter