Favorit i repris

För andra året i rad valde Kent Johansson hösten 2018 att initiera en insamling till förmån för cancerforskning. Denna gång fick han med sig arbetsgivaren Xylem, kommuninnevånare och andra företag i Emmaboda. Insamlingen resulterade återigen i ett fantastiskt bidrag till Prostatacancerfonden.

Kent Johansson 2019

Kent Johansson är av personliga skäl väldigt angelägen om att vara med och bidra till forskning kring olika former av cancer.

– Jag är jätteglad att kunna bidra och göra skillnad. Jag drabbades själv av prostatacancer 2014. Vården i Sverige är fantastisk! Efter nära fyra års sjukskrivning, sex operationer/ingrepp och besvärliga komplikationer har jag börjat jobba 75% igen, säger han.  

 Enligt önskemål från Xylems anställda arrangerades även en speciell Mustaschkamp. Under november månad hade alla anställda på Xylem möjlighet att delta i en tävling. För att delta i tävlingen uppmanades personalen odla mustasch och skicka in en bild på resultatet i slutet av månaden. Totalt inkom hela 39 bidrag in till tävlingen. Samtliga bidrag fick ett diplom med en motivering.        

På två år har Kents insamlingar resulterat i en totalsumma på 350 000 kronor som har fördelats enligt följande: Barncancerfonden 50%, Bröstcancerfonden 25% och Prostatacancerfonden 25%.


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Ulrika Warpman Berglund
26 november 2020

Utvecklar och testar nya behandlingsmetoder

Vid Institutionen för onkologi och patologi på Karolinska Institutet pågår ett forskningsprojekt som undersöker den roll proteinet PAICS spelar vid prostatacancer. Ulrika Warpman Berglund vill förstå mer om PAICS betydelse för att cancercellerna ska utvecklas från ett tidigt stadium till metastaserad sjukdom.

Läs mer

Prostataklubben Oskarshamn
19 november 2020

Cykling mot prostatacancer

I helgen genomförde Prostataklubben Oskarshamn ett speciellt event för att uppmärksamma prostatacancer och samla in pengar till Prostatacancerfonden. Under en timme körde tolv cyklister så många varv de hann på en två kilometer lång mountainbike-bana.   

Läs mer

Masood Kamali Moghaddam
11 november 2020

Mer exakt och tillförlitlig diagnosmetod

Diagnostiken vid prostatacancer behöver förbättras. Idag är det svårt att avgöra om en man har cancer eller inte och överbehandling är vanligt. Masood Kamali-Moghaddam, professor i molekylär diagnostik vid Uppsala universitet, forskar för att skräddarsy metoder för exosomer som produceras i prostata och som finns i blodet vid prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter