Favorit i repris

För andra året i rad valde Kent Johansson hösten 2018 att initiera en insamling till förmån för cancerforskning. Denna gång fick han med sig arbetsgivaren Xylem, kommuninnevånare och andra företag i Emmaboda. Insamlingen resulterade återigen i ett fantastiskt bidrag till Prostatacancerfonden.

Kent Johansson 2019

Kent Johansson är av personliga skäl väldigt angelägen om att vara med och bidra till forskning kring olika former av cancer.

– Jag är jätteglad att kunna bidra och göra skillnad. Jag drabbades själv av prostatacancer 2014. Vården i Sverige är fantastisk! Efter nära fyra års sjukskrivning, sex operationer/ingrepp och besvärliga komplikationer har jag börjat jobba 75% igen, säger han.  

 Enligt önskemål från Xylems anställda arrangerades även en speciell Mustaschkamp. Under november månad hade alla anställda på Xylem möjlighet att delta i en tävling. För att delta i tävlingen uppmanades personalen odla mustasch och skicka in en bild på resultatet i slutet av månaden. Totalt inkom hela 39 bidrag in till tävlingen. Samtliga bidrag fick ett diplom med en motivering.        

På två år har Kents insamlingar resulterat i en totalsumma på 350 000 kronor som har fördelats enligt följande: Barncancerfonden 50%, Bröstcancerfonden 25% och Prostatacancerfonden 25%.


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Sociala Medier
9 juli 2020

Vill du bli vår digitala kommunikatör?

Kunskapen om Sveriges vanligaste cancersjukdom prostatacancer har ökat markant de senaste åren. Nu söker vi dig som är kreativ och initiativrik inom digital kommunikation som vill vara med att stärka vårt varumärke och vidareutveckla vårt dagliga arbete inom opinionsbildning, medlemsstöd och insamling.  

Läs mer

Jobbannons
6 juli 2020

Vill du göra skillnad på riktigt?

Vår generalsekreterare har beslutat sig för att gå i pension i slutet av året. Nu söker vi hans efterträdare. Är du redo att ta dig an denna spännande utmaning och fortsätta driva förbundets positiva utveckling?

Läs mer

Datumlotteriet Check 2020
10 juni 2020

Över 4 miljoner kronor från Datumlotteriet

Varje år får Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet dela på överskottet från Datumlotteriet och Bonuslotten. Nyligen fick förbunden en utdelning på den fantastiska summan 4 346 788 kronor vardera.

Läs mer


Alla nyheter