Favorit i repris

För andra året i rad valde Kent Johansson hösten 2018 att initiera en insamling till förmån för cancerforskning. Denna gång fick han med sig arbetsgivaren Xylem, kommuninnevånare och andra företag i Emmaboda. Insamlingen resulterade återigen i ett fantastiskt bidrag till Prostatacancerfonden.

Kent Johansson 2019

Kent Johansson är av personliga skäl väldigt angelägen om att vara med och bidra till forskning kring olika former av cancer.

– Jag är jätteglad att kunna bidra och göra skillnad. Jag drabbades själv av prostatacancer 2014. Vården i Sverige är fantastisk! Efter nära fyra års sjukskrivning, sex operationer/ingrepp och besvärliga komplikationer har jag börjat jobba 75% igen, säger han.  

 Enligt önskemål från Xylems anställda arrangerades även en speciell Mustaschkamp. Under november månad hade alla anställda på Xylem möjlighet att delta i en tävling. För att delta i tävlingen uppmanades personalen odla mustasch och skicka in en bild på resultatet i slutet av månaden. Totalt inkom hela 39 bidrag in till tävlingen. Samtliga bidrag fick ett diplom med en motivering.        

På två år har Kents insamlingar resulterat i en totalsumma på 350 000 kronor som har fördelats enligt följande: Barncancerfonden 50%, Bröstcancerfonden 25% och Prostatacancerfonden 25%.


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Amanda Hellstrom
22 september 2020

Stöd för sexuell rehabilitering

Amanda Hellström, universitetslektor och sjuksköterska vid Linnéuniversitetet, har tidigare i år fått 414 000 kronor från Prostatacancerfonden. Forskningsanslaget kommer att användas för att utveckla ett stöd för sexuell rehabilitering.

Läs mer

Spruta
26 augusti 2020

Potensläkemedlet Caverject slut i lager

Vi har fått information om att läkemedlet Caverject, som hjälper patienter med erektionsproblem, har tagit slut. Enligt tillverkaren Pfizer kommer det att dröja ända till slutet av april 2021 innan Caverject finns att få tag på igen. 

Läs mer

Caroline Olsson Alexander Valdman
12 augusti 2020

Forskar inom strålbehandling

Caroline Olsson, docent i radiofysik vid Regionalt cancercentrum Väst, är en av rekordmånga forskare som i år har fått anslag från Prostatacancerfonden. Bidraget på 400 000 kronor används för att ta fram nationella riktlinjer för riskorgan vid strålbehandling av prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter