Aktuellt
Nyheter
Möt våren i en snygg mössa Lusseballen vann prestigefullt pris i kommunikation Ansök till vårens rehabvecka Anmälan till utbildning JOYNA - ett nytt digitalt prenumerationslotteri Lansering av ny kunskapsbank Maréne utsedd till Årets cancerforskare 2024 Rätt behandling till rätt patient Processer som styr bildandet av prostatacancer Delta i Mustaschmilen Oscar och Sven-Ingvars tar ton för Mustaschkampen Upptäckt som kan leda till ny behandlingsmetod 853 år till första behandling Ny bok om prostatacancer Tillsammans för ökad medvetenhet Sista etappen av Sverigeresan 2023 Nu lanserar vi årets limiterade mustaschpin Digitala lotter till höstens program Närstående - Årets tema för Mustaschkampen Nytt läkemedel kan förhindra metastaser i skelettet Sverigeresan 2023 - Etapp 2 Köp digitala bingolotter av oss Ny produkt - Blå bandet i satin Snabbare och säkrare bedömningar med AI Många miljoner till förbundets verksamhet Seminarier i Almedalen Saknad styrelseledamot Hur effektivt är Stockholm3-testet? Sverigeresan 2023 - Etapp 1 Håkan utsedd till Årets Eldsjäl Fina insatser prisades vid förbundets årsstämma Ny upptäckt kan förhindra metastaser i skelettet Följ Årets Eldsjäls Galakväll Lovande resultat för kombinationsbehandling Specialanpassade rehabprogram Kreativt företagssamarbete kan vinna pris Rekordhögt stöd till prostatacancerforskning Nya studier om mäns mående och symtom Håkan - finalist i Årets Eldsjäl Limiterad mustaschpin ger viktigt stöd Studerar effekten av målsökande strålbehandling Vill förbättra metoderna för tidig diagnostik Över 700 000 kronor till Prostatacancerförbundet Mustaschmilen - ett lopp för alla Driver studie om metastatisk ryggmärgskompression Prisras på hormonläkemedel Nominera din eldsjäl Vill utjämna ojämlikheter i tidig diagnostik Slutspurt för Sverigeresan Bättre diagnostik med kombinerad bildteknik Seminarium i Almedalen 2022 Nytt rekordbelopp från Datumlotteriet Uppföljning av Stockholm3MR Vilken betydelse har proteinet STAT3 vid prostatacancer? Mångårigt framgångsrikt arbete uppmärksammat Kvinnliga kockar ambassadörer för årets Mustaschkamp Rapport om prostatabiopsier MR-baserad strålbehandling för patienter med höftprotes SVT granskar den ojämlika sjukvården Vill öka patienternas delaktighet Widforss kampanj gav en kvarts miljon Dags för Årets Eldsjäls galakväll Riktad behandling kan förlänga överlevnaden Nytt stort bidrag från ridsporten Tretton miljoner kronor till prostatacancerforskning Är män med prostatacancer en särskild riskgrupp? Uppvaktning av socialminister Lena Hallengren Grönberg utsedd till Årets cancerforskare 2022 Vill individualisera patienters strålbehandling
Personliga historier Nyhetsarkiv

Dags för Årets Eldsjäls galakväll

Prostatacancerförbundet är en av sex organisationer som står bakom Eldsjälsgalan – som i år kommer att direktsändas på Expressen.se. Vi är både glada och stolta över att vara med i detta viktiga sammanhang.

Banner med loggan för Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl är en tävling som arrangeras av ideella Folkspel och som pågår året runt. Den syftar till att lyfta eldsjälarna och deras betydelse i det svenska föreningslivet och bland olika organisationer.

En gång om året hålls Årets Eldsjäls galakväll, där det utses vinnare i fem olika kategorier och slutligen en eldsjäl som blir hela Sveriges eldsjäl. Efter två pandemiår är det äntligen dags för en fullskalig gala med publik och gäster på Cirkus.  Galan kommer att gå att följa i sin helhet på Expressen.se den 16 mars, klockan 20.30.

– Det är en ära att få stå bakom ett sådant fint projekt, som gör så mycket gott för folkhälsan och som hjälper oss att sätta ljuset på Sveriges vanligaste cancersjukdom, säger Olov Berggren, generalsekreterare, Prostatacancerförbundet.

Folkspels projektansvariga Carina Olofsson:

– Prostatacancerförbundet är en av våra fina medlemsorganisationer som vilar på samma värdegrund som vi. Nu är vi inne på tredje året av vårt fördjupade samarbete och syftet är att hjälpa Prostatacancerförbundet att öka intäkterna till sin viktiga verksamhet. Folkhälsa ligger oss väldigt varmt om hjärtat och att jobba aktivt för att försöka förbättra den är viktigare än kanske någonsin tidigare.

Genom ideella Folkspels olika produkter (Bingolotto och Sverigelotten) kan olika organisationer och föreningar stärka sin ekonomi. Senaste året delade Folkspel ut totalt 352 miljoner kronor.

Den som väljer att vara prenumerant på Folkspels produkter kan själv välja förmånstagare, exempelvis Prostatacancerförbundet.

De övriga fem organisationer som är avsändare av Eldsjälsgalan är Bröstcancerförbundet, Rädda Barnen, STROKE-Riksförbundet, Riksförbundet HjärtLung och Hjärtebarnsfonden.

Prenumerera på Bingolotto
Prenumerera på Sverigelotten

Här kan du läsa mer om Årets Eldsjäls galakväll.

Senast uppdaterad 14 mars 2022

Fler nyheter


Alla nyheter