Butikskampanj gav över en halv miljon kronor

I november arrangerade modekedjan Dressmann en omfattande Blå bandet-kampanj för att samla in pengar till förmån för arbetet med att bekämpa prostatacancer. För andra året i rad lyckades de svenska butikerna samla in över 500 000 kronor.

Dressmann Check 2018

Dressmanns kunder kunde vara med och bidra till insamlingen på flera olika sätt. För varje såld slips i november gick 10 kronor direkt till kampanjen. Företaget hade även tagit fram speciella Blå bandet-kassar där vinsten gick till insamlingen. Dessutom erbjöds möjligheten att runda upp i kassan. 

Nyligen besökte Prostatacancerförbundets generalsekreterare Göran Hellberg Dressmanns butik i Mall of Scandinavia för att ta emot en check på 561 327 kronor. Checken överlämnades av Morgan Olsson, landschef för Dressmann.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för Dressmanns fantastiska engagemang i kampen mot prostatacancer. Denna kampanj har på bara två år resulterat i över en miljon till Prostatacancerfonden, vilket är helt otroligt, säger Göran Hellberg.   


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Ulrika Warpman Berglund
26 november 2020

Utvecklar och testar nya behandlingsmetoder

Vid Institutionen för onkologi och patologi på Karolinska Institutet pågår ett forskningsprojekt som undersöker den roll proteinet PAICS spelar vid prostatacancer. Ulrika Warpman Berglund vill förstå mer om PAICS betydelse för att cancercellerna ska utvecklas från ett tidigt stadium till metastaserad sjukdom.

Läs mer

Prostataklubben Oskarshamn
19 november 2020

Cykling mot prostatacancer

I helgen genomförde Prostataklubben Oskarshamn ett speciellt event för att uppmärksamma prostatacancer och samla in pengar till Prostatacancerfonden. Under en timme körde tolv cyklister så många varv de hann på en två kilometer lång mountainbike-bana.   

Läs mer

Masood Kamali Moghaddam
11 november 2020

Mer exakt och tillförlitlig diagnosmetod

Diagnostiken vid prostatacancer behöver förbättras. Idag är det svårt att avgöra om en man har cancer eller inte och överbehandling är vanligt. Masood Kamali-Moghaddam, professor i molekylär diagnostik vid Uppsala universitet, forskar för att skräddarsy metoder för exosomer som produceras i prostata och som finns i blodet vid prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter