Butikskampanj gav över en halv miljon kronor

I november arrangerade modekedjan Dressmann en omfattande Blå bandet-kampanj för att samla in pengar till förmån för arbetet med att bekämpa prostatacancer. För andra året i rad lyckades de svenska butikerna samla in över 500 000 kronor.

Dressmann Check 2018

Dressmanns kunder kunde vara med och bidra till insamlingen på flera olika sätt. För varje såld slips i november gick 10 kronor direkt till kampanjen. Företaget hade även tagit fram speciella Blå bandet-kassar där vinsten gick till insamlingen. Dessutom erbjöds möjligheten att runda upp i kassan. 

Nyligen besökte Prostatacancerförbundets generalsekreterare Göran Hellberg Dressmanns butik i Mall of Scandinavia för att ta emot en check på 561 327 kronor. Checken överlämnades av Morgan Olsson, landschef för Dressmann.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för Dressmanns fantastiska engagemang i kampen mot prostatacancer. Denna kampanj har på bara två år resulterat i över en miljon till Prostatacancerfonden, vilket är helt otroligt, säger Göran Hellberg.   


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Amanda Hellstrom
22 september 2020

Stöd för sexuell rehabilitering

Amanda Hellström, universitetslektor och sjuksköterska vid Linnéuniversitetet, har tidigare i år fått 414 000 kronor från Prostatacancerfonden. Forskningsanslaget kommer att användas för att utveckla ett stöd för sexuell rehabilitering.

Läs mer

Spruta
26 augusti 2020

Potensläkemedlet Caverject slut i lager

Vi har fått information om att läkemedlet Caverject, som hjälper patienter med erektionsproblem, har tagit slut. Enligt tillverkaren Pfizer kommer det att dröja ända till slutet av april 2021 innan Caverject finns att få tag på igen. 

Läs mer

Caroline Olsson Alexander Valdman
12 augusti 2020

Forskar inom strålbehandling

Caroline Olsson, docent i radiofysik vid Regionalt cancercentrum Väst, är en av rekordmånga forskare som i år har fått anslag från Prostatacancerfonden. Bidraget på 400 000 kronor används för att ta fram nationella riktlinjer för riskorgan vid strålbehandling av prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter