Butikskampanj gav över en halv miljon kronor

I november arrangerade modekedjan Dressmann en omfattande Blå bandet-kampanj för att samla in pengar till förmån för arbetet med att bekämpa prostatacancer. För andra året i rad lyckades de svenska butikerna samla in över 500 000 kronor.

Dressmann Check 2018

Dressmanns kunder kunde vara med och bidra till insamlingen på flera olika sätt. För varje såld slips i november gick 10 kronor direkt till kampanjen. Företaget hade även tagit fram speciella Blå bandet-kassar där vinsten gick till insamlingen. Dessutom erbjöds möjligheten att runda upp i kassan. 

Nyligen besökte Prostatacancerförbundets generalsekreterare Göran Hellberg Dressmanns butik i Mall of Scandinavia för att ta emot en check på 561 327 kronor. Checken överlämnades av Morgan Olsson, landschef för Dressmann.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för Dressmanns fantastiska engagemang i kampen mot prostatacancer. Denna kampanj har på bara två år resulterat i över en miljon till Prostatacancerfonden, vilket är helt otroligt, säger Göran Hellberg.   


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Sociala Medier
9 juli 2020

Vill du bli vår digitala kommunikatör?

Kunskapen om Sveriges vanligaste cancersjukdom prostatacancer har ökat markant de senaste åren. Nu söker vi dig som är kreativ och initiativrik inom digital kommunikation som vill vara med att stärka vårt varumärke och vidareutveckla vårt dagliga arbete inom opinionsbildning, medlemsstöd och insamling.  

Läs mer

Jobbannons
6 juli 2020

Vill du göra skillnad på riktigt?

Vår generalsekreterare har beslutat sig för att gå i pension i slutet av året. Nu söker vi hans efterträdare. Är du redo att ta dig an denna spännande utmaning och fortsätta driva förbundets positiva utveckling?

Läs mer

Datumlotteriet Check 2020
10 juni 2020

Över 4 miljoner kronor från Datumlotteriet

Varje år får Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet dela på överskottet från Datumlotteriet och Bonuslotten. Nyligen fick förbunden en utdelning på den fantastiska summan 4 346 788 kronor vardera.

Läs mer


Alla nyheter