50 000 kronor från Stiftelsen Bifrostbågen

Vi på förbundet är oerhört glada och tacksamma för alla bidrag som skänks till Prostatacancerfonden. Nyligen fick vi ta emot den fantastiska summan 50 000 kronor från Stiftelsen Bifrostbågen.

Bifrostbågen 2019

Bifrostorden bildades 1925 och har sitt säte i Stockholm. Det är ett ungt och modernt ordenssällskap i Sverige. Ett av Bifrostordens ändamål är att bedriva hjälpverksamhet, vilket man gör bland genom Stiftelsen Bifrostbågen. 

På plats för att dela ut 50 000 kronor till Prostatacancerfonden var Per Dyrberg, Ledamot i Bifrostbågen, tillsammans med Anders Randelius, Bifrostordens Curator.  I och med att överlämnandet skedde i november passade herrarna på att posera framför kameran i blåa lösmustascher tillsammans med Göran Hellberg, generalsekreterare på Prostatacancerförbundet. 


Senast uppdaterad 15 april 2020


Fler nyheter

Amanda Hellstrom
22 september 2020

Stöd för sexuell rehabilitering

Amanda Hellström, universitetslektor och sjuksköterska vid Linnéuniversitetet, har tidigare i år fått 414 000 kronor från Prostatacancerfonden. Forskningsanslaget kommer att användas för att utveckla ett stöd för sexuell rehabilitering.

Läs mer

Spruta
26 augusti 2020

Potensläkemedlet Caverject slut i lager

Vi har fått information om att läkemedlet Caverject, som hjälper patienter med erektionsproblem, har tagit slut. Enligt tillverkaren Pfizer kommer det att dröja ända till slutet av april 2021 innan Caverject finns att få tag på igen. 

Läs mer

Caroline Olsson Alexander Valdman
12 augusti 2020

Forskar inom strålbehandling

Caroline Olsson, docent i radiofysik vid Regionalt cancercentrum Väst, är en av rekordmånga forskare som i år har fått anslag från Prostatacancerfonden. Bidraget på 400 000 kronor används för att ta fram nationella riktlinjer för riskorgan vid strålbehandling av prostatacancer.

Läs mer


Alla nyheter