Aktuellt
Nyheter
Insamlingar via egen plattform Nu kan du anmäla dig till Mustaschmilen 2024 Ingen sommar utan bingo Vill minimera risken att drabbas av allvarliga biverkningar Prostatacancerförbundet på plats i Almedalen App som underlättar knipträning för män Förbundets specialanpassade rehabveckor Studerar sambandet mellan livsstil och aggressiv cancer Prostatacancer ur patienternas perpektiv Ny utgåva av skrift om prostatacancer Kritik mot bristande framsteg i cancerstrategin Lyckad utbildning för erfarna kontaktsjuksköterskor Givande och lärorik konferens Fortsatt generöst stöd från Ride Against Cancer Sexuell rehabilitering tillgängligt för fler Se Årets Eldsjäls Galakväll live JOYNA oss i kampen mot prostatacancer Förbättrad livskvalitet efter cancerbehandling 100 miljoner kronor till prostatacancerforskning Möt våren i en snygg mössa Lusseballen vann prestigefullt pris i kommunikation Ansök till vårens rehabvecka Anmälan till utbildning JOYNA - ett nytt digitalt prenumerationslotteri Lansering av ny kunskapsbank Maréne utsedd till Årets cancerforskare 2024 Rätt behandling till rätt patient Processer som styr bildandet av prostatacancer Delta i Mustaschmilen Oscar och Sven-Ingvars tar ton för Mustaschkampen Upptäckt som kan leda till ny behandlingsmetod 853 år till första behandling Ny bok om prostatacancer Tillsammans för ökad medvetenhet Sista etappen av Sverigeresan 2023 Nu lanserar vi årets limiterade mustaschpin Digitala lotter till höstens program Närstående - Årets tema för Mustaschkampen Nytt läkemedel kan förhindra metastaser i skelettet Sverigeresan 2023 - Etapp 2 Ny produkt - Blå bandet i satin Snabbare och säkrare bedömningar med AI Många miljoner till förbundets verksamhet Seminarier i Almedalen Saknad styrelseledamot Hur effektivt är Stockholm3-testet? Sverigeresan 2023 - Etapp 1 Håkan utsedd till Årets Eldsjäl Fina insatser prisades vid förbundets årsstämma Ny upptäckt kan förhindra metastaser i skelettet Följ Årets Eldsjäls Galakväll Lovande resultat för kombinationsbehandling Specialanpassade rehabprogram Kreativt företagssamarbete kan vinna pris Rekordhögt stöd till prostatacancerforskning Nya studier om mäns mående och symtom Håkan - finalist i Årets Eldsjäl Limiterad mustaschpin ger viktigt stöd Studerar effekten av målsökande strålbehandling Vill förbättra metoderna för tidig diagnostik Över 700 000 kronor till Prostatacancerförbundet Mustaschmilen - ett lopp för alla Driver studie om metastatisk ryggmärgskompression Prisras på hormonläkemedel Nominera din eldsjäl Vill utjämna ojämlikheter i tidig diagnostik Slutspurt för Sverigeresan Bättre diagnostik med kombinerad bildteknik Seminarium i Almedalen 2022 Nytt rekordbelopp från Datumlotteriet
Personliga historier Nyhetsarkiv

App som underlättar knipträning för män

Bäckenbottenträning är en avgörande del av återhämtningen för män som genomgått en prostataoperation. Nu lanseras appen Tät®-m, avsedd för knipträning för män, speciellt före och efter operation för prostatacancer.

Tat M

Tät®-m innehåller noggranna instruktioner om hur man kniper och en hel del information om urinläckage, prostatacancer och levnadsvanor som kan påverka läckage. I appen finns ett träningsprogram i tolv steg med träningsstatistik och möjlighet att ställa in påminnelser. Appen lanseras av bolaget eContinence AB i ett samarbete med Prostatacancerförbundet.

– Vi har lång erfarenhet av att utveckla och utvärdera appar för kvinnor med urinläckage. Kvinnor får mycket information om bäckenbottenträning genom livets olika faser, hos barnmorskan och vid gynundersökningar. Så är det inte för män. Flera män som opererats för prostatacancer hörde av sig till mig och undrade om vi inte kunde utveckla en app speciellt för dem. Så blev det och sedan 2018 har fler än 13 000 män laddat ned appen. Nu är forskningen avslutad och det känns fantastiskt att även fortsättningsvis kunna erbjuda appen, säger Eva Samuelsson, grundare och VD, eContinence AB.

Appen Tät®-m är utvärderad i en studie vid Umeå universitet, där män som skulle opereras för prostatacancer ingick. Av de som använde appen efter tre månader var det nio av tio män som angav att de kunde knipa på ”rätt” sätt och åtta av tio tränade dagligen. 97% tyckte att appen underlättade träningen.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Prostatacancerförbundet. Vi kommer på så vis kunna nå de allra flesta män som opereras för sin prostatacancer. Vi är stolta över att kunna erbjuda en app i helt ny design, som baseras på forskning och klinisk erfarenhet, säger Eva Samuelsson.

Här kan du läsa mer om appen.

Ladda ner appen via App Store eller Google Play.

Senast uppdaterad 12 juni 2024

Fler nyheter


Alla nyheter