Medlemsbesök på Jussi Björling-museet 24 september 2019.

Ett 30 tal medlemmar med partners fick mera kunskap om vår världstenor Jussi Björling vid besöket på museet i Borlänge. Efteråt fikade vi i Missionskyrkans föreningslokal tvärs över gatan. Vi hade också en intressant diskussion under kaffet i anslutning till att vår förening informerade om situationen för prostatavården i Dalarna samt våra kommande aktiviteter i höst

Vi fick en levnadsbeskrivning av Jussis liv av museichefen Jan-Olof Damberg och också lyssna på skivinspelningar av både opera och naturligtvis ”Till havs”. Norrmännen älskar Jussi och det är en vanlig tradition där att lyssna på ”O Helga Natt” på julafton.

Den italienska tenoren  Enrico Caruso  har en scendräkt skänkt av änkan Dorothy. Det var en hedersbetygelse om Jussi Björlings storhet som operatenor.


Senast uppdaterad 04 september 2020


Fler nyheter

Proliv Fars Dag 2020
8 november 2020

Ljusmanifestation i Falun

ProLiv Dalarna höll sin traditionella ljusmanifestation på Stora Torget i Falun på Fars dag.

Läs mer

27 juni 2020

Medlemsbrev juni 2020

Vår nygamle ordförande presenterar styrelsen och vad som är aktuellt i föreningen just nu. En del är verklighet och en del är förhoppningar under den rådande pandemin.

Läs mer

4 december 2019

Information om prostatacancer i Avesta 4 december 2019

Patientnämnden och Vårdlots Dalarna har informerat om sin verksamhet tillsammans med Ulf Holmberg från ProLiv Dalarna, patientföreningen för prostatacancerdrabbade män och deras anhöriga. Informationen hölls i Vuxenskolans lokaler i Avesta.

Läs mer


Alla nyheter