Lunchtrav med Prostatacancerföreningen

Po Rättvik (1)

Prostatacancerföreningen Dalarna har bjudit sina medlemmar på lunchtrav den 7/5 på Romme och den 23/5 i Rättvik. Det kom 50 personer till de 2 dagarna. Vi samlades redan kl 11. För att få en frågestund med hemlig gäst.

På Romme hälsade Per Nilson deltagarna välkomna och öppnade för en frågetimme med Per-Olov Brasar, som var den hemlige gästen. Han svarade på frågor om sitt liv med hästar från barnsben till hösten 2023, det är hela livet. Sen kom också frågorna om hockeykarriären. Det blev så många frågor att vi missade första loppet. Men när vi väl fått vår mat och satt oss till bords kunde vi följa de kommande 8 loppen. Dagen avslutades vid 15 tiden med tack från deltagarna för arrangemanget och till Per Olov Brasar

Per Nilson välkomnade också alla deltagarna i Rättvik där vi blev mottagna av banornas gemensamme travbanechef tillika ordförande i Siljans Travsällskap ( Rättvik) Sven Erikson. Han berättade lite kort om samarbetsformen ”Dalatravet ” och sig själv. Sen var det dags för frågestund igen och som på Romme var det åter Per Olov Brasar som besvarade frågorna. Han körde sin första tävling i trav som 18 åring och har hållit igång som kusk i över 55 år, Under karriären har han kört över 1600 lopp och har segerprocent på mer än 12, inte illa.  Sen kom frågorna om ishockey, Det startade med pojk o juniorhockey i Häradsbygden sen blev det Leksands IF och SM guld med dem. Minnesota och Vancouver lockade och det blev 5 säsonger som NHL proffs innan karriären avslutades i Mora.

På Romme avtackades Per Olov med en bok som skrivits av travlegenden KG Holgersson ”Holger” med många år på Solvalla. Hustrun Jayne avtackades med rosor i en kruka eftersom hon också fick några frågor. I Rättvik avtackades Per Olov med en godispåse. Per Olov fick också välförtjänta applåder från deltagarna på båda banorna.

Fler nyheter


Alla nyheter