Ordförandens julbrev 2020

Vår ordförande, Jan Augustin, reflekterar lite inför julen 2020 och nyåret 2021. Vi får hjälpa varandra. Ingen ska vara ofrivilligt ensam. 

Hej medlem i PCF Syd, anhörig, vän eller intressent.

Det blir min debut som författare av en text i ”Ordförande har ordet”.  Hade det varit en vanlig Jul, ett normalt läge, hade det inte funnits ett hotande virus som härjar i vårt samhälle, hade det varit ett rent nöje att skriva det här.  Nu känns det ….., tja vad skall jag kalla det, ….. det känns beklämmande.  Rörelsefriheten är begränsad, inte bara fysiskt utan även själsligt.  Vad kan jag skriva om?!

Vi är ju en förening, som är till för att hjälpa varandra, prostatacancerpatienter och anhöriga, genom att göra livet så lätt som möjligt.  För att mobilisera ett styrkepaket hos oss alla som består av hopp och livsglädje; ”trots allt”.  Alltså, tillbaka till min fråga ”vad kan jag skriva om?”.  Vilka ord kan ingjuta hopp och kan göra oss glada?

Inte vill jag skriva om covid-19.  Icke! Det kan man läsa om varje timme, varje dag och vecka. Under snart ett år nu. 

Då säger jag så här. 

Snart får alla medlemmar en skrivelse i brevlådan med information om hur läget ser ut med tanke på …… nej jag skriver inte ordet. 

Styrelsemedlemmarna har löpande kontakt med varandra och diskuterar olika ämnen.  Inga stora saker, men ändå inte oviktiga.  Ett nytt bokföringsprogram, ”medlemsvård” och vår nya hemsida. Vårt engagemang på grund av att vi är emot utfasningen av tryckkammaren på sjukhuset i Helsingborg. Vi för samtal med eventuella nya medlemmar då och då.  Prostatacancerförbundet planerar en stämma nästa år och håller oss, styrelser, ständigt uppdaterade.  Vi i vår tur, informerar er genom vår nya hemsida.

Jo då, hoppet finns.  Nej då, helt stilla står vi inte. 

Jag bekymrar mig egentligen bara om en sak.  Det gäller ett problem som jag inte kan göra mycket annat åt än att påpeka ”för politikerna” att det finns.  Och det är ”ofrivillig ensamhet”. Jag hoppas att alla kan få en känsla av samhörighet, trots att ett virus håller oss ifrån varandra just nu.  Att man slipper känna sig ensam. 

Sist dock inte minst hoppas jag att alla vill och kan se fram mot en ljusare tid.  Den kommer! 

Önskar er alla En God Jul och Ett Gott Nytt År!

Så hörs vi av inom kort.

 

Jan Augustin

Senast uppdaterad 24 januari 2021