Prostatacancerföreningen i Uppsala Län (Pcf Uppsala Län) kritiska mot långa väntetider

Ordförande Bernt Åslund fick medverka i Sveriges Radios lokala program P4 Uppland. Där han delgav föreningens syn på de långa väntetiderna för prostatacancerpatienter i Region Uppsala. ( f.d. Uppsala Läns Landsting)

P4logga

Prostatacancerföreningen kritiska mot långa väntetider.
Publicerat 181101, kl.12:54

 
Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Prostatacancer är en sjukdom som drabbar tusentals män varje år. Nu får Region Uppsala kritik för de långa väntetiderna från remiss till behandling.

 – Vi är inte kritiska mot vården, utan mot väntetiderna, säger Bernt Åslund, ordförande för Prostatacancerföreningen i Uppsala län.


Bernt Åslund, ordförande för Prostatacancerföreningen i Uppsala län.
Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

I Region Uppsala fick 2017 en genomsnittlig patient vänta 153 dagar från det att en läkare skickat ut en remiss till att behandlingen sätts in, enligt siffror från Nationella prostatacancerregistret.

Regionrådet Malin Sjöberg Högrell (L) instämmer i problematiken kring väntetiden. Hon kandiderar till ordförande i sjukhusstyrelsen.


Regionrådet Malin Sjöberg Högrell (L). Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

– Om jag får förtroendet att bli ordförande vill jag att vi ska göra en kartläggning över processen och titta närmare på var vi har flaskhalsarna, säger hon.

Lyssna här på repotaget..

Neda Ameli
p4uppland@sverigesradio.se 
018-17 40 40


Senast uppdaterad 16 juli 2020


Fler nyheter

3226
8 december 2020

Föreningens debattartikel i UNT nov 2020

Björn Hammarberg satte samman en skrivelse som styrelsen ställer sig bakom.

Läs mer

Mellansverige Nyhet
30 november 2020

RCC Uppsala Örebro byter namn till RCC Mellansverige

Uppsala Örebro sjukvårdsregion byter namn till Sjukvårdsregion Mellansverige, vilket innebär att även RCC Uppsala Örebro byter namn. Nytt namn blir RCC Mellansverige.

Läs mer

1393
18 september 2020

NYHETSBREV, 4 sept. 2020

Tyvärr är det så att Coronaviruset (COVID-19) fortfarande påverkar verksamheten i prostatacancerföreningen synnerligen negativt. Våra planerade verksamheter måste i stor utsträckning ställas in eller kan komma att ställas in. En och annan aktivitet hoppas vi dock kunna genomföra.

Läs mer


Alla nyheter