Tankar under Januari -V3 2021

Det våras för.....!

Alla har vi stor förväntan på 2021 men högst på listan står väl stopp på pandemin!! Om allt går som det ska kan vi börja pusta ut i sommar när alla har fått sitt vaccin. Nu gäller det att snabbt kapa köerna och komma ikapp med alla inställda behandlingar och säkerställa en tidig upptäckt. 
Den 15 Januari skrev Torsten Sundberg, Bertil Alkstrand och Calle Waller en debattartikel ”Sluta försumma prostatacancerpatienter” som på ett ypperligt sätt belyser detta. Klicka här för att läsa den.

Denna fråga drivs också på Europanivå av UOMO..
Klicka här för mer information
(längst upp på sidan kan ni med knappen ”Translate” byta till svenska eller annat valfritt språk.) 

Här i Uppsala län har vi under veckan sänt ut senaste ”Nyhetsbrevet” för att hålla er informerade om vad som gjorts och vad som är på gång trots alla restriktioner. 

Vi hoppas på att komma igång med de aktiviteter som vi tvingats ställa in och vi får kanske som Jacke ha möte med oss själva 😊 

Här kommer en länk till Jacke’s Källarkvällar från i i torsdags 21/1då han lanserade senaste Coronasången där han sjunger i kör med sig själv: ”Manskören Do-Re-Pan-De-Mi sjunger Allting rasat” Nu så väntar snart träff med båd’ vänner
samt släkt o de andra bekanta vi känner.
Att känna en kram
som vi har varit van
längtan till barnbarnen bränner. 

Kämpa på därute och hör gärna av er om ni har några funderingar.
Vi syns förhoppningsvis inom kort på barrikaderna😊/Stig 

/Stig Lindahl
Vårdpolitisk talesman i ålderskarantän

                       

Jacke Sjödin:s tidigare tänkvärda COVID-19 låt.    

 

1393

Nyhetsbrev 29 0kt

Genom att COVID-19 ännu inte är under kontroll i Sverige fortsätter föreningen med att följa myndigheternas rekommendationer vilket innebär att alla planerade aktiviteter är pausade tills vidare.

Ljusband2

En virtuell ljusmanifestation

Under rådande förhållandena kan inte föreningen göra sin ljusmanifestation till minne av alla de män som årligen dör av prostatacancer. Här kan du se tidigare ljusmanifestationer.

3226
8 december 2020

Föreningens debattartikel i UNT nov 2020

Björn Hammarberg satte samman en skrivelse som styrelsen ställer sig bakom.

Mellansverige Nyhet
30 november 2020

RCC Uppsala Örebro byter namn till RCC Mellansverige

Uppsala Örebro sjukvårdsregion byter namn till Sjukvårdsregion Mellansverige, vilket innebär att även RCC Uppsala Örebro byter namn. Nytt namn blir RCC Mellansverige.

1393
18 september 2020

NYHETSBREV, 4 sept. 2020

Tyvärr är det så att Coronaviruset (COVID-19) fortfarande påverkar verksamheten i prostatacancerföreningen synnerligen negativt. Våra planerade verksamheter måste i stor utsträckning ställas in eller kan komma att ställas in. En och annan aktivitet hoppas vi dock kunna genomföra.

Från den digitala inspirationskvällen en medicinsk föreläsning med kulturinslag 200514

Restriktioner kring corona gör att kvällen genomförs digitalt med livestreaming och möjlighet att titta på sändningen efteråt. OBS! Länk har inkommit..

60Plus

60+ Mässan i Uppsala

OBS! Mässan är inställd p.g.a COVID-19

Ljusband2

Föreningens hedrande av avlidna män i prostatacancer

Under rådande förhållandena kan inte föreningen göra sin  till minne av alla de män som årligen dör av prostatacancer. Här kan du se tidigare ljusmanifestationer.

Bli medlem

Delar du vårt intresse? Då kan du välja att bli medlem hos oss