Se vårens föredrag på nätet

Vi har bjudit in några föredragshållare att hålla föredrag under våren 2021. Föredragen spelades in på video och kan ses här, ***LÄS MER***

PSA, MR och transperinala fusionsbiopsier

Vad händer när du tagit ett prostatacancertest som visar risk för cancer? Vi får höra hur vården tar sig an dig och vilka befintliga och framtida metoder det finns för att avgöra om du har en behandlingskrävande cancer.

Göran Ahlgren, Överläkare, docent i urologi och ledande robotkirurg vid Perituskliniken i Lund höll en föreläsning för våra medlemmar och inbjudna den 28 april. Föreläsningen handlar om mycket som är bra att veta, både för er som funderar på att ta ett PSA test och för er som har prostatacancer.

Klicka här för att se föreläsningen Prostatacancertest - PSA

Våga prata om urinläckage efter behandling av prostatacancer!

Att drabbas av ofrivilligt urinläckage efter behandling av prostatacancer har oftast en mycket negativ inverkan på livskvalitén. Studier visar att 9-16% av män som genomgått operation för sin prostatacancer kommer att ha bestående urininkontinens ett år efter operationen.

Men förtvivla inte, det finns det hjälp att få! Vi vill därför bjuda in dig till denna föreläsning för att få ta del av den senaste informationen om de behandlingsalternativ som finns tillgängliga för bestående urininkontinens samt hur du ska gå tillväga för att få rätt hjälp för just dig. 

Föreläsare:
Ane Krag Jacobsen – Specialistläkare i urologi, Perituskliniken i Lund
Martin Hyleborg – Specialistsjuksköterska i urologi, Perituskliniken i Lund
I samarbete med Boston Scientific

Klicka här för att se föreläsningen Inkontinens     

Våga prata om erektionssvikt efter behandling av prostatacancer!

Olika behandlingar mot prostatacancer såsom operation, strålbehandling och hormonbehandling kan påverka en mans förmåga att få erektion – temporärt eller permanent. Studier visar att 10-46% av män som  genomgått operation för sin prostatacancer kommer att drabbas av erektionssvikt.

För de män som lider utav erektionssvikt oavsett om den är temporär eller permanent finns det hjälp att få! Vi vill därför bjuda in dig till denna föreläsning för att få information om och lära dig mer om behandlingsalternativ som finns tillgängliga för erektionssvikt samt hur du ska gå tillväga för att få rätt hjälp för just dig.

Föreläsare:
Ane Krag Jacobsen – specialistläkare i urologi, Perituskliniken i Lund
Martin Hyleborg – specialistsjuksköterska i urologi, Perituskliniken i Lund
I samarbete med Boston Scientific

Klicka här för att se föreläsningen Erektionssvikt

Vi använder denna sida för att ni skall kunna komma i kontakt med oss och att vi skall kunna ge er information anpassade till er. Vi kan svara på enskilda frågor via email. Viktig information om prostatacancer som föredrag, rapporter, webbinformation och annat skickar vi ut som gruppmail där ni inte ser andras namn (hemlig kopia).

Vi har en grupp på Facebook som heter ProLivskvalitet där du kan chatta med andra medlemmar (Gå in på Facebook och sök efter ProLivskvalitet). På vår externa FB-sida som du når med www.facebook.com/ProLivskvalitetX lägger vi ut information. Kolla sidan och gilla den (uppe till höger) så hjälper du oss att nå ut till fler. Gilla bra inlägg av samma anledning. Berätta för vänner om denna länk. Hjälp oss att hitta nya medlemmar, vi skall tillsammans förbättra vården.

ProLivskvalitet Kurirgatan 1 254 53 Helsingborg
Mail: ProLivskvalitet@gmail.com
Web: ProLivskvalitet.se 
Tel: Ordf./Web. Örjan Nordle 073-6946887Stöd oss så att vi blir starkare BLI MEDLEM

Stödpersoner

Vill du dela dessa inspelningar kan du ange länken ProLivskvalitet.se där man når vår hemsida och vår information.

 

Senast uppdaterad 06 september 2021

Fler nyheter


Alla nyheter