Kontaktsjuksköterskans roll

Onsdagen 31 oktober samlades 50 medlemmar i PCF-Syd i SPF-lokalen på Baltzarsgatan i Malmö för en Samtalsträff. Vid detta tillfälle fick vi nämligen besök av 3 av ”våra” kontaktsjuksköterskor”, som efter en gemensam lunch och efter att PCF-Syds medlemmar i styrelsen och anhöriggruppen hade presenterat sig, berättade om sin verksamhet. 

Karin Pernilla Malin

Tre av våra fyra kontaktsjuksköterskor

Besök av 3 av ”våra” kontaktsjuksköterskor” berättade om sin verksamhet.  I teamet ingår fyra kontaktsjuksköterskor; Karin Sörensson (teamledare), Pernilla Billqvist, Malin Ågren och Eva Steele (som inte deltog).  

Efter att ha berättat om vilken roll man har i regionens organisation för prostatacancervård, erbjöds tillfällen att ställa frågor. Och många spörsmål blev det; glädjande nog! Och av varierande karaktär.  T.ex. frågan vad ”egenvård” innebär, om man kan få ”fysisk aktivitet” på recept, varför det numera anges ”tillfredsställande” i.s.f. att skriva det aktuella PSA-värdet som svar efter en provtagning, innebörden av begreppet ”brytpunktsamtal”, hur cancerrehabiliteringen är organiserad, frågor om inkontinens och blåsträning, m.m. 

När det till slut var dags för kaffe och kaka och, för vice-ordföranden, att tacka kontaktsjuksköterskorna för sitt bidrag till ett lyckat möte, Leif Kristoffersson för organisationen för denna samtalsträff och alla närvarande för sitt engagemang.

Jan Augustin
v ordf.

Se bilder genom att klicka på  fliken Verksamhet > Bildgalleri

Senast uppdaterad 16 november 2020