2019-09-19 Samtalsträff om Lydiagården

På första samtalsmötet efter sommaruppehållet torsdagen den 19 september gästades vi av läkaren och onkologen Britta Stenstam. Det blev en mycket trevlig eftermiddag.

Samtasträff om Lydiagården

Efter den välsmakande lax-och räksmörgåsen var det Britta Stenstams tur att berätta om Lydiagården som ligger vackert belägen i naturskön bokskog nära Höör. Det borde vara en rättighet för alla cancerpatienter att få en individanpassad rehabiliteringsplan när cancerbehandlingen avslutas anser Britta Stenstam. Rehabilitering är oerhört viktigt för att minska de biverkningar som ofta förekommer trots framgångsrik cancerbehandling. På Lydiagården finns förutom Britta Stenstam som läkare även sjuksköterska, sjukgymnast och kurator. Och för ökat välbefinnandet finns där ett kök med duktiga kockar som lagar väldigt god mat.

Lydiagården har avtal med Region Skåne. En rehabiliteringsvecka kostar 500 kr och för anhörig 3.000 kr. Remiss krävs och kan skrivas av behandlande läkare, psykolog, kurator, sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast. En idé om att ordna en särskild rehabiliteringsvecka för medlemmar i vår förening väcktes. Styrelsen tog till sig förslaget och kommer att återkomma.

För mer information om Lydiagården gå in på https://www.lydiagarden.se/

 

Senast uppdaterad 20 november 2020