Onkologisk (1)

Till er som är under onkologisk antihormonell behandling! En liten uppmaning att träna och motionera för att motverka muskel svinnet. Hos prostatacancerpatienter under antihormonell behandling stryps testosteronvärdet och det gäller att hålla emot så musklernas förlust bromsas.

I Karlstad har vi möjlighet till styrketräning hos ett fullutrustat gym i centrum med instruktioner och uppsikt av fysioterapeut. Metoden heter NEXT och mycket av informationen kring träningen är utformad av läkemedelsbolaget Astellas. På följande länk kan du läsa mer.

https://next-move.me/sweden-choose/

Ta kontakt med din kontaktsjuksköterska så hon kan höra med onkolog om styrketräning kan vara lämplig för dig. Kontaktsjuksköterskorna hos uro-onkologen vid CSK kan lämna närmare uppgifter om träningslokal och kontaktuppgifter till ansvarig fysioterapeut. Träningen pågår tisdag och torsdag kl. 14-15. Regionstaxa för besök av fysioterapeut. Högkostnadsskyyd gäller.

Tänk på att styrketräning har många fördelar för dig och hjälper motverka utmattningskänslan som kan var mycket besvärande för de flesta som behandlas tex. med Abirateron, Enzultamid (Xtandi) och flera andra tilläggs mediciner.

Fler nyheter


Alla nyheter