”Sverige Runt” med Mustaschkampen kommer till Skövde den 23/8

Nu i augusti-september beger sig Mustaschkampen ut på en sex veckor lång Sverigeturné. Huvudsyftena med resan är att samla in pengar till Prostatacancerfonden och genomföra en digital namninsamling för införande av nationell screening för prostatacancer.

Skärmavbild 2021 08 17 Kl. 17.17.45

Håkan Florin

Mannen som ska resa runt på de svenska vägarna i sommar är eldsjälen Håkan Florin, ledamot i Prostatacancerförbundets styrelse och ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland. På 29 platser i landet kommer han tillsammans med de lokala patientföreningarna förutom att samla in pengar och namnunderskrifter även sprida information om prostatacancer, värva medlemmar till föreningarna och sälja produkter.

– Jag ser fram emot en fantastisk resa. Det ska bli otroligt kul att få möta människor i hela landet och sprida Mustaschkampens viktiga budskap, säger Håkan Florin.

En av de mest angelägna frågorna är införandet av nationell screening för prostatacancer, vilket saknas idag. Tidigare har diagnosmetoderna inte varit tillräckligt säkra och det har varit risk för att många män behandlas i onödan. Men utvecklingen har gått fort och de senaste åren har prostatadiagnostiken förändrats i grunden. Nu finns det metoder som kan avgöra hur pass allvarlig en prostatacancer är och detta ger en god grund för införande av screening. Därför genomförs nu en digital namninsamling för införandet av en nationell prostatacancerscreening. Läs mer om namninsamlingen här.

Håkan kommer finnas vid Stora Coop i Skövde – 23 augusti kl 11-17

https://www.mustaschkampen.se/artiklar/sverige-runt-med-mustaschkampen

 

Senast uppdaterad 17 augusti 2021

Fler nyheter


Alla nyheter