8 december 2020

Hopp Trots Allt - om bästa möjliga liv trots prostatacancer

Prostatacancerförbundet har en ny sida som riktar sig till dig som lever med en prostatacancerdiagnos.

16 oktober 2020

Robot till SKAS (betallänk)

https://www.sla.se/2020/10/13/klartecken-for-robot-kan-dubblera-prostataoperationer/ Prostatacancerföreningen i Skaraborg är självklart glada över att det satsas på ökade resurser i denna delen av regionen. Med ökad kapacitet kommer väntetiderna innan operation att minska vilket är oerhört positivt. Tidig upptäckt och åtgärd medför att sjukdomsförloppet kan hindras på ett tidigt stadium. Att det dessutom blir robotassistans medför även att konsekvenserna av ett ingrepp kan bli mindre för patienterna, med en ökad livskvalitet som följd.

Skärmavbild 2020 10 22 Kl. 12.29.38
6 oktober 2020

Höstaktivitet i Smedjan i Timmersdala

Den 23 september genomförde Prostatacancerföreningen i Skaraborg ett studiebesök i Smedjan i Timmersdala. - Det är fantastiskt att se en skicklig yrkesman jobba, säger Sten-Göran Fock, tf Ordförande i föreningen.

9 september 2020

Internationella prostatacancerdagen den 15 september

Den 15 september är den internationella prostatacancerdagen där Blå Bandet är symbolen för prostatacancer.

1 september 2020

Västra Götalandsregionen erbjuder testning för prostatacancer

Nu kommer en glädjande nyhet: VGR erbjuder testning av prostatacancer.

23 mars 2020

Corona - Konsekvenser för prostatacancerpatienter

Prostatacancerförbundet har tagit fram en skrivelse som förklarar hur Coronaepidemin påverkar vården för prostatacancerpatienter.