Om oss

Hjarta Karlek Roda Alla Hjartans Dag Bakgrundsbild

Varje timme får en man i Sverige beskedet, prostatacancer. Är du en av oss som drabbats av denna sjukdom, eller är du anhörig till någon som fått det svåra beskedet? I så fall har du kommit till rätt hemsida. Vår förening ger stöd och stöttning, har föreläsningar, samtalsgrupp, närståendegrupp och dessutom mycket erfarenhet som vi kan delge andra.

Att drabbas av prostatacancer är chockartat. Det är ett grundskott i den manliga identiteten och skapar i de flesta fall ångest och förvirring både hos patienten själv och hans anhöriga.

Vi är många som lever med diagnosen. Bara i Blekinge finns omkring 1700 män som har eller har haft prostatacancer. När man fått beskedet ska man veta att man inte är ensam. Det finns många att tala med. Inte bara läkaren och sköterskan utan också en rad patienter med egna erfarenheter.

Till oss i Prostatacancerföreningen Viktor är du alltid välkommen med dina frågor och funderingar. Även om vi inte ger medicinsk rådgivning så bjuder vi på våra erfarenheter om hur det är att leva livet!

Senast uppdaterad 25 januari 2023