Pcf Skaraborg medverkan IFK Skövde elithandboll

PCF Skaraborg besökte IFK Skövdes elithandbollsmatch i Skövde den 15/11.

- Detta är ett perfekt forum att informera om prostatacancer och vår verksamhet, säger Sten-Göran Fock, kassör i PCF Skaraborg.

- Dels når vi yngre män som inte ännu befinner sig i "riskålder", men behöver få ett medvetande kring sjukdomen. Dels når vi män som är i åldern att de borde gå och ta ett PSA-test, fortsätter Sten-Göran.

- Men vi når även närstående och anhöriga som kan bli meddrabbade i en sjukdom och som kan uppmana att ta ett PSA-test.

IFK Hejarklack 15 Nov 23 (1)

IFK Skövdes hejarklack

IFK Skövde noterade sin femte raka ligaseger när HK Aranäs besegrades på onsdagskvällen med 34-32 (17-13). 
Publiksiffran uppgick till ca 1600 pers och vi fick en fantastisk presentation av vår förening, där vi fick berätta om Mustaschkampens syfte, vår lokala förening, genom att IFK:s klubbchef intervjuade oss vid två tillfällen - både före matchstart  och i halvlekspausen.
IFK:s hejarklack var vid tillfället iklädda Mustaschkampens svarta T-shirtar och efter godkännande av domare/delegater fick även "plantorkarna" bära dessa tröjor.
En annan kul grej som IFK hade skapat till oss inför matchen var att en oljemålning på duk hade skapats på sex av IFK:s "kultpersoner". Tavlan var ute på budgivning några dagar innan matchen. När budgivningens resultat tillkännagavs på matchen blev beloppet 7000:- vilket kommer att skänkas till Mustaschkampen via oss. Läs mer om auktionen här (öppnas i ett nytt fönster).
- Jag är helt övertygad om att alla besökare vid något tillfälle före, under eller efter matchen blev informerade om Mustaschkampen, avslutar Sten-Göran.
Nedan kan man se oljemålningen i bakgrunden vid presentationen och intervjun.
Sten-Göran berättar om PCF Skaraborg och Mustaschkampen

Senast uppdaterad 17 november 2023

Fler nyheter


Alla nyheter