Vad vi gjort 2023

Här kommer en redovisning över de aktiviteter vi haft under 2022

9 januari. Årets första snackkafé i Sundsvall Dagens ”publiksiffra”…25 personer kom till Pingstkyrkan.  Några nya besökare berättade sin ”story” medans vi njöt av god tårta och kaffe. Sen tog ordförande Sture över taktpinnen  och informerade om OPT.

 

17 januari Vilket bra cafe det blev i dag i Sollefteå. Vi var 19 st varav 5 nya på cafeet. Trevlig samvaro och sedan visades Astellas film. Filmen är riktigt bra

17 januari. Snackkafé i Örnsköldsvik. 17 deltagare.

19 januari. I likhet med Örnsköldsvik var vi vid snackkafe i Härnösand  17 st i Härnösand, trots konkurrens av pensionärsuniversitetets föreläsning. Vi hade även besök från Sundsvall av Lennart Lundsten och Sture Henningsohn.

Vi började mötet med att alla presenterade sig själva och lämnade en kort redogörelse av sina erfarenheter av vården.
Sture Henningsohn informerade sedan om den kommande OPT verksamheten. Ett mycket uppskattat föredrag och som tack för informationen fick Sture en bild av Djurgårdens Ishockeylag från deras storhetstid dvs från rekordmagasinet 1957!
31 januari. Årets första styrelsemöte. Referat från mötet finner du här
13 februari Snackkafé i Sundsvall. Ett tjugotal deltagare. Vi började med att Kerstin Åslund berätta om olika potenshöjande medel och därefter informerade Sture H om den kommande OPT (Organiserad Prostatacancer Testning
14 februari Snackkafe i Sollefteå
14 februari Snackkafe i Örnsköldsvik Det blev en välbesökt samling, 31st som fick en rejäl genomgång av kommunens anhörig och äldrekonsulenter Marielle Sjölund och Catharina Eriksson. Dom gick igenom all hjälp och stöd som erbjuds av kommunen även samtalsgrupper, promenadgrupper och aktiviteter som erbjuds. Gruppen hade en hel del frågor och funderingar som besvarades till belåtenhet. Som vanligt serverades kaffe och tårta och macka och dagen till ära hjärtegodis. Konsulenterna avtackades efter väl genomfört arbete med en presentförpackad uppsättning mustaschstrumpor, reflex, pins och strut med hjärtegodis vilket var väl uppskattat.
16 februari Snackkafé i Härnösand. Vi var 16 st på snackcafét i Härnösand i går och Sune Nordström berättade om sin "cancerresa" och sin roll som dopingkontrollant inom idrotten. Ett mycket uppskattat föredrag som avslutades med varm applåd och blomsteröverlämning. 
13 mars. Snackkafé i Sundsvall. Ett tjugotal medlemmar deltog. Vi hade inte några speciella punkter på dagordningen, men det blev många livliga diskussioner bland borden 
14 mars Snackkafé i Sollefteå Vi hade besök av Sune Nordström  som höll ett föredrag om sin cancerresa samt även en  intressant inblick som dopingkontrollant.
Ett jättebra framförande. Tack Sune.
 14 mars Snackkafe i Örnsköldsvik. Åtgång på tårtorna avslöjar deltagandet.I dag var vi 19 stycken som och delade med sig allt i från egna erfarenheter till tips om att lyssna på Prostatacancerpodden. Livliga samtal som fördes då alltfler lärt känna varandra under senaste året. Känns som ett stort behov att få träffas, lyssna och dela med sig.

Senast uppdaterad 16 mars 2023