2022-06-19 Lunchkryssning på Mälaren

 

Solsken, lätt vind och ungefär 20 grader varmt i luften. En perfekt söndag för en båtutflykt på Mälaren.

Förväntansfulla anlände min man och jag till färjekajen i Västerås, för att tillsammans med 29 andra medlemmar från Arosgubben åka på lunchkryssning med M/S Tor.

På programmet stod två timmars kryssning runt öarna i Mälaren medan vi avnjöt en lunch bestående av dillmarinerad lax med potatisvinägrett toppad med hjortroncreme. Därefter serverades kaffe och kaka.

Vi var långt ifrån ensamma ute på Mälaren denna söndag. Det rådde full aktivitet. Junior-SM i segling pågick utanför Framnäs, och antalet vita segel var oräkneliga.

Det är inte ofta jag får chansen att se Västerås utifrån fjärden. Det var riktigt njutningsfullt att stå ute på däck och beundra utsikten och försöka räkna ut vilka öar, olika områden och byggnader som jag såg. Många av dem kände jag väl igen, de kom bara i annan ordning och vinkel än jag brukar se dem.

Givetvis passade jag också på att leta upp hotellen "Utter Inn" en bit utanför infarten till kajen och "Oops!" som såg ut att vara på väg att sjunka längst ut vid en av bryggorna. 

Tack för en fin resa med trevligt sällskap!

 

Text och foton: Elisabeth Löfberg