En bit mat

Medlemsträff med god mat, information och trevligt sällskap.

20211007 Bordsprat 185927

Samtal runt borden i väntan på mat.

Förväntansfulla anlände 28 nya och gamla medlemmar ur Arosgubben till Syrianska Kulturcentret i Västerås på torsdagskvällen den 7 oktober 2021, för att äta en bit mat och umgås under gemytliga, och covid-anpassade, former.

Som vanligt möttes vi av ett antal gåtor utlagda på borden, närmare bestämt 35 stycken. Gåtor som vi tillsammans med våra bordskamrater skulle försöka lösa under kvällen. Den ena gåtan var mer långsökt än den andra, men resulterade i en mängd diskussioner och funderingar runt borden innan vi väl listade ut svaren. Emellanåt var det dock svårt att undvika att veckla in sig i alltför djupa analyser då svaren många gånger var helt självklara men ändå på sätt och vis ologiska.

Jan Rudberg, Agneta Näsström och Bengt Wetso från Arosgubbens styrelse, liksom webmaster Elisabeth Löfberg, presenterade sig helt kort. Både Agneta och Elisabeth framförde en vädjan om att medlemmarna hör av sig med önskemål och tips gällande aktiviteter och vad man önskar läsa om på hemsidan. Alla bidrag mottas tacksamt.

Till middag bjöds vi på ris med kyckling eller fisk, utifrån eget önskemål, sallad och bröd. Måltiden avslutades sedan med kaffe/te och en kärleksmums.

Kort information

Efter maten höll Agneta och Jan en kort information om nya rön som kommit gällande prostatacancer, som bland annat femstegsprogrammet rörande allt från levnadsstil till undersökningar och behandling. Hon fortsatte med att redogöra för det informationsmaterial som används i samband med informationsträffar på olika platser i länet.

Till sist framförde Agneta en vädjan till medlemmarna att höra av sig om de är intresserade av att hjälpa till som volontärer inom föreningen.

-----

Mer information:

Justeringar i informationen sedan programmet sammanställdes:

Agneta gick därefter igenom frågorna/gåtorna och vi fick fylla i med svaren.

  • Gåtorna med svar hittar ni HÄR.

Fler bilder från träffen finns publicerade i bildgalleriet; "2021-10-07 En bit mat"

-----

Som alltid flyger tiden iväg när man har roligt. Det blev dags att avsluta, och vi skildes åt med en förhoppning om att kunna träffas snart igen.

 

Varmt tack för en fin kväll med god mat, bra service och trevligt sällskap!

 

Senast uppdaterad 08 oktober 2021