Om oss

Prostataföreningen Gotland är en av landets 27 patientföreningar anslutna till Prostatacancerförbundet. Föreningens viktigaste uppgift är att ge stöd till de som drabbats av prostatacancer och till deras närstående. Viktigt är också att driva på för en bättre cancervård för denna patientgrupp.

Att drabbas av prostatacancer kan vara chockartat. Det är för många ett grundskott i den manliga identiteten och skapar ofta ångest och förvirring såväl hos patienten som hos hans anhöriga.

Varje timme får en man i Sverige veta att han har prostatacancer, och bara på Gotland lever idag drygt 600 män som har eller har haft sjukdomen. När man fått beskedet ska man veta att man inte är ensam. Det finns många att tala med. Inte bara läkaren och sköterskan utan också en rad patienter med egna erfarenheter. Är du en av oss som drabbats av denna sjukdom, eller är du anhörig till någon som fått det svåra beskedet? Vår förening ger stöd och stöttning till drabbade och deras anhöriga.

Bra information om prostatacancer, behandlingar, patientupplevelser med mera, får man som medlem genom tidningen Prostata-Nytt som kommer ut med fyra nummer per år. Tidningen har ett högt läsvärde och många framstående forskare har under årens lopp medverkat med mycket intressanta artiklar.

Till oss i Prostatacancerföreningen Gotland är du alltid välkommen med dina frågor och funderingar. Även om vi inte ger medicinsk rådgivning så bjuder vi på våra erfarenheter av hur det är att leva med en cancerdiagnos.

SvaraVidarebefordra

Senast uppdaterad 27 april 2021