Utställning Hudiksvall

Prostataföreningen Gävleborg på Glada Hudikmässan ”Leva-verka-bo” 26-27 april

Vid den återkommande mässan i Hudiksvall där mottot var Leva-verka-bo i Hudiksvall hade Prostataföreningen Gävleborg en monter, där vi delade ut information om prostatacancer och försålde blå bandet.
Vi har dessutom gjort ett eget bildband om prostatacancer, som visades på filmduk.
Föreningen har fått informationsmaterial från olika läkemedelsföretagen som arbetar mot prostatacancer ,även förbundet ställde välvilligt upp med tidningen Prostatanytt, även om det inte var det aktuellaste numret så fanns det många bra artiklar i de exemplar vi delade ut


Bo Jörnblad, Lars-Börje Hellberg i samspråk med
Kommunalrådet i Hudiksvall Caroline Schmidt

Vi fick stor respons från de besökare som ”vågade” sig fram, för fortfarande är sjukdomen lite tabubelagd, men de som ändå kom fram var positiv till vårt budskap. Här fick många en jaha upplevelse när vi berättade att ca 10-15% av Prostatacancer är ärftlig och en del fick en tankeställare eftersom de erinrade sig att någon närstående hade prostatacancer. Det fanns även bland besökarna som helt tog distans till sjukdomen trots att de har behandlats, däremot var frun orolig.

Årets mässa blev inte vad arrangören tänkt sig i publikanstormning , kanske för att sommaren kom till Hudiksvall denna helg 20-25 grader varmt ute, och då går man kanske inte in. Trots något lägre publiktillströmning var vi i nöjda med vårt arbete.

 

Senast uppdaterad 01 september 2020