Rapport 60 plusmässan Gävle 26-27 september 2017

Under måndag var det full fart på byggandet av montrar även vi i föreningen var där. Nisse Andersson, Göran Östh och Lars-Börje Hellberg fixade det på några timmar.


Nisse i arbetstagen.

Dagen därpå var det dags för öppnande av mässan och det blev lite av en rusning redan på engång och ansvarig vid vår monter på morgonen var Nisse A, Göran Ö, Lars-Börje H, och med förstärkning av Ola Eriksson.


Lars-Börje i samtal med en besökare

 Det var dock som vanligt lite trögt med personer som spontant kom fram, utan vi fick mer inleda besökarna för samtal men då fick vi flera frågor och funderingar av både män och kvinnor. Lika skrämmande som intressant var att än i dag var många mycket ovetande om prostatacancer och den ”resa” som vi patienter gör. Några hade gjort sina PSA tester men visste inte vad deras värden stod för, oftast blev svaret ”-det var normalt, sa doktorn”. Vilket ledde till att vi ändrade deras inställning inför nästa prov -ta reda på värdet blev vårt budskap.
Förutom informationsmaterial och godis som vi delade ut fick vi även chans att sälja lite pins både mustascher och blå band.
Vår närmaste montergranne var Bröstcancerföreningen Maria, som vi hade många samtal med och som vi kommer att inleda ett mindre samarbete med.


Göran Östh Ola Eriksson och Ulf Sundh

Övriga medverkande funktionärer under de här två dagarna var Anders och Ann Marie Persson från Järvsö och Ulf Sundh från Hudiksvall.
Förövrigt var det en bra utställning och en god organisation möjligheten att vi återkommer är stor.
Lars-Börje Hellberg

Senast uppdaterad 01 september 2020