Prostata Information Edsbyn 2016

Edsbyn 18 november

Den 18 november besökte Prostataföreningen Gävleborgs Ordförande Lars-Börje Hellberg Aktivitetshuset i Edsbyn, för att informera om prostatacancer för utrikesfödda män det var ett 20 talet närvarande.
En helt ny grupp män som inte fått den informationen tidigare i sina hemländer. Utmaningen var även att de inte kunde svenska så bra utan till min hjälp hade jag två tolkar, Simon Furdo som tolkade till tigrinja och Omar Aborkb till arabiska, två mycket duktiga grabbar, som innan föreläsningen fick en liten genomgång om vad informationen skulle handla om.Jag och tolkarna hade ett mycket bra samarbete och det mesta gick smärtfritt. Under föreläsningens gång märktes att i denna grupp män saknas det kunskap om sjukdomen och att vi i organisationen har ett stort jobb som väntar i framtiden för att nå ut med våra budskap. Efter och under föreläsningen kom det många frågor och funderingar, som med tolkarnas goda hjälp kunde besvaras. Någon frågade om prostatacancer kunde smittas, vilket svaret blev nej.
Gruppen och dess ledare var nöjda med den information som kom fram och hoppades att vi i föreningen kunde komma fler gånger.

Rapporterade Lars-Börje Hellberg

Senast uppdaterad 01 september 2020