Mustaschkampen i Golf 8 september 2018

Mustaschkampen 2018.

Förra årets succé Mustaschkampen rönte stort intresse då bland deltagare och företag ,i år var det en större uppslutning över 30 talet företag och privatpersoner var givmilda med både kontanter och priser till tävlingen. Målsättning är att dels spela golf och få bra resultat men den stora utmaningen är att samla in pengar till kampen mot Prostatacancer. Årets resultat ligger preliminärt på 46 000: - knappt tretusen under fjolåret, tack.

Största givare är Hudiksvalls golfklubb som ställer upp med en perfekt bana och skänker alla avgifter till insamlingen. Och med 68 lag (rekord) som betalar start-greenfee-närmasthål- avgifter blir det en bra slant. Även Golfkrogen erbjöd 20:-/per lunch och det var många som åt den dagen.
Några företag var också givmilda med ekonomiska bidrag, men även till det gedigna prisbordet med ett värde på mellan 20–25000:  vilket spelarna blev nöjda med vid prisutdelningen.


Prostataföreningen Gävleborg som var huvudarrangör för tävlingen var mycket nöjd med deltagandet och givetvis med det ekonomiska resultatet. Förutom hemmaklubbens spelare var det deltagare från Vidbynäs Gk i söder till Timrå GK i norr.

I ett från början lite tveksamma vädret med dis och fukt byttes snart till ett perfekt väder för golf inte en regndroppe nästa vindstilla och med perfekta banor, tack golfklubben.
Under tävlingen fans det några små inslag som snyggaste mustaschen, puttningstävling.


Det var roligt att se så många som sista månaden börjat odla mustascher, och vissa hittade både granlava och tuschpennor. Två som la ner lite extra var Ulla Åhman och Ann Sofie Sundström som fick även priset som ”bästa” mustasch, och god tvåa var Wiktor Månström

med en snygg ”Salvador Dali” snitts på mustaschen om den hade växt själv låter jag vara osagt men Wiktor är 9 år och även den yngsta spelare som spelade tävlingen tillsammans med farfar Gunnar placering låter vi vara osagt.
Wiktor Månström


Jauni och Mats         

Puttningstävlingen samlade även den många som i kvalificeringen skull slå i tre bollar på ca en meters avstånd, och det klarade 18 spelare men sedan blev det lite svårare för från 3 meter klara samma sak.  Vilket visade sig mycket svårare men här fick vi se förra årets segrare Björn Albinsson åter vinna med en boll mer i hål  än tvåan Jouni Lappalainen.

Golftävlingen hur gick det där, jo även här såg Björn Albinsson med partner Anna Lena Nordin till att gå segrande ut tävlingen med mycket fina 61 netto och i sitt segertal de tackad för en fin tävling och det enorma prisbordet.

Tvåa blev Björn Nilsson och Thomas Sandenfeldt på utmärkta 62 slag och dessa hade endast 2 plus slag att lägga till, vilket även renderade att de kom etta i bruttotävlingen på 64 slag som är 7 slag under banans par. Trea i nettotävlingen blev Greger Hansson och Mats Andersson även de på fina 62 men med ett högre handicap än tvåorna,  och fyra blev Jan Thorin och Mikael Mann som efteranmäldes tio minuter innan start tog de den möjligheten att delta i tävlingen på tack vare att det fanns en tom plats kvar i startfältet, och med den uppvärmningen göra en så bra tävling är starkt.
I Närmast hål tävlingen på alla fyra hålen var många som slogs om segern på hål 7 och 9 men på 7; an gick vinsten till Lennart Rask, 2.48 m PÅ 9 var det hårdare men Lisbeth Enberg vann på fina 1.21 meter vilket sedan blev en Birdie och en extra flaska champagne vid ordinarie prisutdelning för hon var den som totalt var närmast på alla fyra hålen. På 13 hette segrare Linus Söderholm med 2.13 från kopp och på svåra 17 -onde var det bara en markering och där blev vinnaren Tommy Fernlund på 3.0 m.

Prostataföreningen Gävleborg vill gärna tacka framförallt Hudiksvall Golfklubb och Golfkrogen för värdskapet och vi hoppas och tror att vi kommer tillbaka nästa år.

Lars-Börje Hellberg

Senast uppdaterad 01 september 2020