Ansök till vårens rehabvecka

Under 2024 fortsätter vi erbjuda fler prostatacancerdrabbade möjlighet att delta i ett specialanpassat rehabprogram.

Rehabvecka

Foto: Marcus Aurelius, Pexels.

Rehabprogram i vår:

Vecka 21 - Lydiagården i Höör.
18 deltagare. Ankomst till Lydiagården söndagen den 19 maj, programmet avslutas fredagen den 24 maj.

Programmet leds av legitimerad personal och innehåller kostråd, fysisk aktivitet, samtal i grupp, yoga/mindfulness och avslappningsövningar.

Ansökningsperioden till rehabprogrammet vecka 21 kommer vara öppen från och med 5 februari klockan 11.00 till och med 19 februari klockan 11.00.

Rehabveckan är kostnadsfri för deltagarna – mat, boende och rehabprogram ingår.
Observera att resor till och från Lydiagården bekostas av deltagaren.

Rehabprogrammet sker i samarbete med CancerRehabFonden

Kriterier för att kunna söka till ett rehabprogram:

• Att du genomgått primärbehandling (operation och/eller strålning).
  • Att det har gått minst 6 månader mellan avslutad behandling och startdatum för rehabprogrammet.
  • Att du själv kan sköta din hygien (till exempel klä på dig och duscha själv), sköta din medicinering och förflytta dig.

Dessutom bör du vara medlem i någon av Prostatacancerförbundets patientföreningar. Om det blir stor efterfrågan på platserna till rehabveckan kommer Prostatacancerförbundet att lotta ut platserna bland inkomna ansökningar.

Ansök här!

Om Lydiagården
Plats: Lydiagården, Långstorp 118, 243 93 Höör.
Utförare: Lydiagården AB.
Boende: I eget rum med dusch och toalett.
Tillgänglighet: Grusväg leder fram till fastigheten och parkering finns i nära anslutning. Byggnaden har trappor men hiss finns att tillgå. För att delta i CancerRehabFondens rehabprogram måste du själv kunna ansvara för hygien, medicinering och förflyttning.
Mer information: Lydiagårdens hemsida.

Kommande rehabprogram:
Prostatacancerförbundet har även bokat in två rehabprogram i höst. Ansökningsperioden till dessa två program kommer att offentliggöras senare under året.

Vecka 39 - Foodpower Uppsala på Frötuna Gård.
14 deltagare. Ankomst till Frötuna Gård måndagen den 23 september, programmet avslutas fredagen den 27 september.

Vecka 43 - Lydiagården i Höör.
Närståendevecka, 13+13 deltagare. Ankomst till Lydiagården söndagen den 20 oktober, programmet avslutas fredagen den 25 oktober.

Senast uppdaterad 05 februari 2024