Medlemsbrev juni

Nu tar vi sommarlov!

Brev

Sommarlov
Strålande väder med sol och varma bad ser det ut att bli när det här skrivs. Bra för oss som gillar värme men tråkigt för naturen som behöver vatten. I vilket fall så passa på att röra på er ordentligt i sommar så ni är i bra form inför höst och vinter. Just nu pratar och planerar vi mycket angående rehabfrågan och nyttan med fysisk aktivitet för att bekämpa och hålla prostatacancern i schack. Det gäller både innan, under och efter behandling och är egentligen nödvändigt för all sorts sjukdom.

Besök av Prostatacancerförbundets generalsekreterare och strategiansvarig.
I slutet av maj så fick ProLiv Västs styrelse besök av Prostatacancerförbundets generalsekreterare och förbundsstrateg. Målet var att prata rehabtankar och medlemsfrågor. Det kläcktes många bra idéer som vi hoppas skall bli verklighet i framtiden. Ibland glömmer vi att vi tillhör en landsomfattande organisation och att vi är Sveriges största cancerorganisation. Tack vare er medlemmar är vi en kraft att räkna med. Besöket avslutades med ett besök tidigt nästa morgon på Göteborgs fiskauktion. En arbetsplats där vi varit verksamma i mustaschkampen flera år. Fiskhandlarna är numera väl insatta i prostatacancerfrågan. Bild finns på ProLivs Västs hemsida.

Arbetsplatsbesök
Har du en kontakt med en arbetsplats som vill ha besök av föreningen så hör av dig. Vi lovar er att det är väldigt uppskattat med besök av ProLiv Väst.

Snackcaféer på fyra orter!
Så roligt att vi är verksamma på så många ställen i vår region. Det har varit träffar i Borås, Vänersborg, Uddevalla och i Göteborg. Välbesökta och givande möten. Vi startar upp igen efter sommaren så håll koll på avisering om datum.

Förfrågan om aktiviteter
Vill du ha ett snackcafé eller en annan sorts aktivitet på din ort? En träff kan vara bra för att mötas eller varför inte en matlagningskväll, yogakväll, bokcirkel, promenad, studiebesök, fisketur mm. Föreningen hjälper till med lokalhyra och kontakter samt ser till att det kommer ut meddelande till medlemmar. Egentligen krävs det endast att det finns en ansvarig som håller i aktiviteten. Inte så svårt och det finns säkert medlemmar och närstående som hänger på. Hör av er till Kjeld Pedersen på 0707-26 20 28 så ser vi till att det blir av.

Mustaschbilen
Ha nu en bra sommar och håll utkik efter mustaschbilen som kommer 5/8 till Vänersborg, 6/8 till Göteborg, 7/8 till Alingsås och 8/8 till Borås. Du som medlem är välkommen att hjälpa till. Ett roligt sätt att vara lite aktiv. Det finns alltid någon medlem på plats som kan svara på svåra frågor. Håkan Florin från förbundet är den som kör runt i hela Sverige med mustaschbilen och har med sig tält och information. Håll dig uppdaterad genom vår webbsida. 

Klicka på länken här för att hämta medlemsbrev som pdf

Senast uppdaterad 06 juni 2023

Fler nyheter


Alla nyheter