Medlemsbrev september

Sommaren går mot sitt slut men fortfarande lyser solen när det här skrivs. ProLiv Väst är i full gång igen och har haft fullt upp i augusti

Brev

Den stora frågan har varit frågan om organiserad prostatacancertestningens fortsättning i västra regionen. Föreningen har agerat och uppvaktat våra politiker. Nu ser det ut som om frågan är löst för 2024 och att det finns ekonomi för fortsatt OPT. Mycket glädjande. Västra Götalandsregionen bjöd in till en seminariedag där historien och resultatet av OPT hittills presenterades. Det är ett lyckat projekt som fått internationell spridning och får nu besök från andra länder som vill studera och lära sig av projektet.

Vi träffar våra föreningsvänner i Skaraborg och Halland två gånger om året. Roliga möten där vi försöker stötta varandra som föreningar och se hur vi kan samarbeta. I september är det dags igen.

Snackcaféerna kommer i gång så smått. Först ut var Göteborg men Borås, Uddevalla och Vänersborg startar snart, se datum längre ned eller på hemsidan. På hemsidan kan du även läsa om rehab projektet som nu är i gång på allvar med hjälp av Inge och Bengt-Olof från ProLiv Västs styrelse.

Med hjälp av en medlem har vi nu en allmän Facebooksida. Gå in och läs samt gilla/dela den. Det är bara att söka på Proliv Väst så kommer du dit. Även här kan du läsa om rehab projektet.

Vår webbsida www.proliv.com är annars en bra sida att hitta information om nyheter och aktiviteter.

FÖRELÄSNING I OKTOBER
Föreståndaren Elin Axén från prostatacancercentrum på Sahlgrenska universitetssjukhus besöker oss den 21 oktober kl. 11:00. Platsen är Dalheimers hus i Göteborg. Elin berättar om verksamheten samt att vi har möjlighet att ställa frågor. Ett bra tillfälle att få reda på mer om hur prostatacancerbehandlingen fungerar idag. Skriv upp datumet och så återkommer vi med mer information senare.

SNACKCAFÉ
En möjlighet för både medlemmar och icke medlemmar att träffa andra i liknande situation eller bara för att få mer information. Även närstående är välkomna. Se www.proliv.com för mer information.

BORÅS: Första tisdagen i varje månad kl. 15:00 på Kraftens hus, Simonsland, Viskastrandsgatan 5.  Start nu den 5 september.
Kontaktperson: Lennart Alsin, tel: 070 676 14 80 e-post: lalsin84@gmail.com

GÖTEBORG: Sista torsdag i varje månad kl. 18:00 på Dalheimers hus i Göteborg.

UDDEVALLA: 14 september och 29 november. Platsen är Ryttaren på Drottninggatan 16 kl. 15:00.

VÄNERSBORG. 17 oktober kl. 18 på Par Bricoles Ordenshus Nygatan 33

BESÖK AV LOLO TODE PALM
Journalist och författare till boken I kärlek och sorg.

Lolo är medlem i ProLiv Väst och hon berättar om hennes och maken Unos resa från att Uno får sitt cancerbesked till han går bort i sjukdomen tre år senare. Lolo kommer till snackcafé träffarna i Uddevalla och Vänersborg.

GLÖM INTE ATT VÅR KONTAKTTELEFON ÄR ÖPPEN FÖR SAMTAL DYGNET RUNT. DU RINGER OCH VI SVARAR ELLER RINGER UPP DIG SÅ SNART VI KAN.

TELEFON 0302-467 68

VI FORTSÄTTER ATT TJATA DÅ DET VERKAR HJÄLPA. VI BEHÖVER LEDAMÖTER TILL STYRELSEN SÅ ANMÄL DITT INTRESSE TILL KJELD PEDERSEN PÅ 0707- 26 20 28 SÅ TRÄFFAS VI OCH PRATAR OM DINA FUNDERINGAR. GÄRNA NÄRSTÅENDE SOM PARTNERS, SÖNER, DÖTTRAR, GRANNAR, KAMRATER MM SÅ BLIR DET EN BRA DYNAMIK I STYRELSEN.  HA EN FORTSATT BRA SOMMAR OCH SÅ HOPPAR VI IN I HÖSTEN MED NYA KRAFTER!

Klicka här för att hämta medlemsbrev för september 2023 som pdf-fil, för mer läsvänligt format och/eller utskrift.

 

Senast uppdaterad 05 september 2023

Fler nyheter


Alla nyheter