Vårutflykt med Arosgubben

 

Den 25 maj gjorde 22 medlemmar i prostatacancerföreningen Arosgubben en resa till Sala.

museet Väsby Kungsgård fick vi ta del av en fantastisk samling av gamla föremål från 1700- och 1800-talet. Där fanns en privat vapensamling med bland annat armborst och olika vapen. På en våning fanns en mängd föremål för jakt, fiske, mått och vikter, musikinstrument, mynt m.m. Det fanns även ett vagnsmuseum och en rekonstruerad gruvarbetarbostad, som visade hur en familj levde förr. Vår guide berättade att det finns sammanlagt 7000 olika föremål på museet.

utvärdshuset Måns Ols fick vi njuta av en god lunch.

Därefter gick färden till Broddbo, där vi besökte Norrängens Alpacka Bed & Breakfast. Sveriges största Alpackagård drivs av Katja Gavrilova och sambon Paul Nicholls. Paul tog emot oss vid bussen och förde oss till en grupp fina alpackor, som vi fick klappa och även mata med pellets direkt ur handen.

Deras ull var tjock och Paul berättade att om några dagar skulle man börja med klippningen av alla djuren (över 100 st) som var uppdelade i tre olika grupper. Den minsta gruppen bestod av 30 stycken föl som var ett år gamla. När Paul lockade med foderhinken kom djuren springande i flock.

Efter en kaffestund fick vi se en intressant film om alpackornas liv i Australien. Vi tog farväl av värdparet och tackade för en mycket intressant eftermiddag.


Senast uppdaterad 11 juli 2020