Förbundets hedersutmärkelse till Sture

Vid Prostatacancerförbundets förbundsstämma tilldelades Sture Henningsohn årets hedersutmmärkelse (klicka på rubriken så kan du läsa mer)

Varje år delar Prostatacancerförbundet ut hedersutmärkelser till personer eller organisationer som gjort betydande insatser i kampen mot prostatacancer. I samband med Förbundsstämman i april delades de välförtjänta priserna ut avseende verksamhetsåret 2022.

I kategorin förbundet gick priset till vår förre ordförande Sture Henningsohn.

Juryns motivering var: "Sture Henningsohn belönas med Prostata cancerförbundets Hedersutmärkelse för sitt mångåriga engagemang i förbundets tjänst. Sture är en ödmjuk och diplomatisk man som genomfört enastående arbete i Valberedningen i ett decennium, sedan 2017 som gruppens ordförande. Han är en god ledare som kan vara bestämd när det krävs med alltid på ett fint och avvägt sätt, något som kännetecknar  en skicklig förhandlare. Sture har även genom åren lagt ner ett enormt arbete som ordförande i Västernorrlands lokala patientförening Träpatronerna, vilket bland annat bidragit till ett ökat medlemsantal."

Förutom ett stiligt diplom tilldelades han även en vacker glasskulptur.

Sture tar emot sin utmärkelse av förbundsordföranden Kent Lewén

Fler nyheter


Alla nyheter