Rundan 25 maj 2023. Specialtur för oss!

Rundan i Malmö. Den företeelsen firar 70 år. PCF-Syd firar sina 20 år.

OBS. PRELIMINÄRT Torsdag 25 maj med start kl 15.00 och cirka 1,5 timme inklusive kaffepaus.

I utskicket till medlemmarna förekom en datum betydligt tidigare i maj. Den dagen gäller INTE.

Rundan Foto Fr 2016

Rundan i kanalen precis utanför stationen.

PCF-Syd firar sina 20 år. Vi gör ett arrangemang som kan föra oss samman på ett trevligt sätt. Avsikten är att vi allra helst ska kunna hyra en tur helt för oss. Utöver sedvanlig rundtur ha ett stopp i Slottsträdgården för en kaffestund. 

Många har säkert personliga minnen från långt tillbaka av att ha åkt Rundan i Malmö. Turen för oss genom områden som funnits med i stadens historia sedan Medeltiden. Men också där vi har helt nya stadsdelar, som avlöst mycket av Malmös industriella historia. Kanalen som under lång tid var ett avloppsdike är nu en blå zon som omgärdar Malmö "innanför murarna". 

Medlemmar får räkna med en kostnad om 50 kronor (i princip för kaffet och kaka). Normalpriset för en biljett på Rundan ligger på 125 kronor.

Rundan har inte något skyddande tak. Du ombeds därför ha med dig kläder så att du kan freda dig mot en tillfällig skur. Om det är alltför högt vattenstånd i kanalerna eller kastvindar så kan inte turen äga rum. Det är därför extra viktigt att du föranmäler dig. De som har anmält sig ska vi göra allt för att meddela eventuella förändringar!

Anmälan senast den 16 maj till Lena Lindow telefon 070-3381435 eller via mejl:
lena.lindow@hotmail.se ange den 25 maj som rubrik.

Senast uppdaterad 09 februari 2023

Fler nyheter


Alla nyheter