Bussresa 2024 till Kristianstad/Åhus

Årets lite längre bussresa går till Kristianstadsslätten. 

Starttid: torsdag 12 sep, kl 08:00
Sluttid: torsdag 12 sep, kl 19:00
Plats:

Start och mål parkeringsplatsen vid Malmö Opera 

Det finns en mängd besöksvärt och "matnyttigt" i denna nordöstra del av Skåne. För många är Kristianstad känt för alla sina militärer.  Utöver två regementen flera olika staber.

Vidare fanns en mängd järnvägslinjer som så småningom alla kunde angöra Kristianstad C. Ett litet järnvägsmuseum finns vid Kristianstad södra. 

Staden brukar framhålla sin starka livsmedelssektor. Slakteri, mejerier, bryggerier, brännerier. Mycket kopplat till betor, potatis och äpplen. Mårten Perssons valskvarn som gav upphov till all offentlig konst som finns i Kristianstad. 

Vi får kanske till ett besök hos vår syskonförening i Kristianstad - Provitae -  och kan då höra om hur de lägger upp sin verksamhet.  

Rimligtvis ska vi belysa föregångarna till Kristianstad. Vä, som Gustav II Adolf brände ner. Plus Åhus. Känt för vodkan, ålen och glassen.  

Vi hade ursprungligen tänkt - och bokat - ett besök på Absolut Country i Åhus. Tyvärr meddelade de redan i februari att den populära besöksverksamheten läggs ner. Den programpunkten med lite interaktivitet får ersättas med annat. 

Vi vill hålla programmet så att vi håller oss inom 12 timmar! Klockslag är preliminära. Sannolikt kommer vi att ha ett stopp i Lund utöver numera sedvanliga platsen på Malmö operas parkering, Malmö.

Senast uppdaterad 07 februari 2024

Fler aktiviteter

Alla aktiviteter