Våga prata om impotens

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Behandlingen leder ofta till impotens och inkontinens. I det här avsnittet av En podd om cancer träffar vi Christer, som berättar om hur det varit för honom efter hans operation.

Nedan kan du klicka på en länk där du kan lyssna på ett intressant samtal om impotens.

Medverkar gör även Eva Johansson, överläkare i urologi på Akademiska sjukhuset.

<<Lyssna>>

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Varje år drabbas cirka 10 000 män. Behandlingen leder ofta till impotens och inkontinens, något många män tycker att är både jobbigt och svårt att prata om.

Lotten Blomqvist, samordnare på Cancerrådet i Uppsala arbetar bland annat med införandet av kontaktsjuksköterskor för cancerpatienter. Lotten är även programledare för "En podd om cancer" som spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

I det senaste avsnittet av "En podd om cancer" kan du lyssna på Christer Ihregren från vår patientförening ProLiv Kronoberg. I den 40 minuter långa podden berättar han hur  det varit för honom efter hans operation. I avsnittet medverkar även Eva Johansson, överläkare i urologi på Akademiska sjukhuset.

Om podden:
En podd om cancer riktar sig till dig som lever med cancer, som drabbad eller anhörig. Här möts patienter och experter och delar med sig av sin erfarenhet och kunskap för att ge stöd, tips och råd. Podden spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Nytt avsnitt finns tillgängligt var fjärde vecka.


Senast uppdaterad 24 juli 2020


Fler nyheter

1 mars 2021

ProLivskvalitet börjar nu med föredrag via nätet.

Vi har valt att använda ZOOM vilket är enklast att använda. Ni får en länk via mail eller via nätet.

Vi rekommenderar att ni använder en dator. Om ni använder en telefon bör ni ladda ner ZOOM-appen först, starta den och acceptera alla önskemål.

Sen är det bara att klicka på länken för aktuellt möte.

Se hemsidan https://prostatacancerforbundet.se/om-oss/patientforeningar/skane/prolivskvalitet/

 

Läs mer

1 mars 2021

Våga prata om erektionssvikt efter behandling av prostatacancer!

Olika behandlingar mot prostatacancer såsom operation, strålbehandling och hormonbehandling kan påverka en mans förmåga att få erektion – temporärt eller permanent. Studier visar att 10-46% av män som genomgått operation för sin prostatacancer kommer att drabbas av erektionssvikt. 1 För de män som lider utav erektionssvikt oavsett om den är temporär eller permanent finns det hjälp att få!
Vi vill därför bjuda in dig till denna föreläsning för att få information om och lära dig mer om behandlingsalternativ som finns tillgängliga för erektionssvikt samt hur du ska gå tillväga för att få rätt hjälp för just dig.
Välkommen!

.

Läs mer

1 mars 2021

Våga prata om urinläckage efter behandling av prostatacancer!

Att drabbas av ofrivilligt urinläckage efter behandling av prostatacancer har oftast en mycket negativ inverkan på livskvaliten. Studier visar att 9-16% av män som genomgått operation för sin prostatacancer kommer att ha bestående urininkontinens ett år efter operationen.1 Men förtvivla inte, det finns det hjälp att få!
Vi vill därför bjuda in dig till denna föreläsning för att få ta del av den senaste informationen om de behandlingsalternativ som finns tillgängliga för bestående urininkontinens samt hur du ska gå tillväga för att få rätt hjälp för just dig.


Välkommen!

Läs mer


Alla nyheter