Våga prata om impotens

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Behandlingen leder ofta till impotens och inkontinens. I det här avsnittet av En podd om cancer träffar vi Christer, som berättar om hur det varit för honom efter hans operation.

Nedan kan du klicka på en länk där du kan lyssna på ett intressant samtal om impotens.

Medverkar gör även Eva Johansson, överläkare i urologi på Akademiska sjukhuset.

<<Lyssna>>

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Varje år drabbas cirka 10 000 män. Behandlingen leder ofta till impotens och inkontinens, något många män tycker att är både jobbigt och svårt att prata om.

Lotten Blomqvist, samordnare på Cancerrådet i Uppsala arbetar bland annat med införandet av kontaktsjuksköterskor för cancerpatienter. Lotten är även programledare för "En podd om cancer" som spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

I det senaste avsnittet av "En podd om cancer" kan du lyssna på Christer Ihregren från vår patientförening ProLiv Kronoberg. I den 40 minuter långa podden berättar han hur  det varit för honom efter hans operation. I avsnittet medverkar även Eva Johansson, överläkare i urologi på Akademiska sjukhuset.

Om podden:
En podd om cancer riktar sig till dig som lever med cancer, som drabbad eller anhörig. Här möts patienter och experter och delar med sig av sin erfarenhet och kunskap för att ge stöd, tips och råd. Podden spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Nytt avsnitt finns tillgängligt var fjärde vecka.

Senast uppdaterad 24 juli 2020

Fler nyheter


Alla nyheter