PCF Öst informerade besökarna på hockeyn

LHC och PCF Öst kampanjade tillsammans under Mustasch-kampen.

PCF Hockey 2023 01

LHC sålde t-shirts

Under lördagen, på LHC:s hemmamatch mot den regionala rivalen Örebro, hade LHC och PCF Öst en gemensam kampanj kring prostatacancer. På isen lyckade inte LHC speciellt bra och förlorade med 2-4 men LHC:s tjejer lyckades desto bättre. De sålde nämligen t-shirts till förmån för Prostatacancerförbundet och där fanns det bara vinnare, både bland de som köpte och bland de som sålde!Information från PCF öst
PCF Öst informerade om varför det är viktigt att testa sig när man fyllt 50 år, detta för att kunna göra en tidig upptäckt hos de som drabbats. 
Tidig upptäckt är betydelsefullt för att kunna fånga upp de som fått prostatacancer innan de blivit för sjuka. Kan man fånga upp en person tidigt i dennes sjukdomstillstånd så blir vården både mer skonsam och verkningsfull än om den drabbade kommer in i ett senare skede av sin sjukdom.

Tack LHC!
Det här var andra året som LHC bjöd in PCF Öst till denna kampanjdag och styrelsen för PCF Öst vill verkligen tacka LHC för detta initiativ.

Hjälpa till
Det finns många sätt att hjälpa till i kampen mot cancern. Det här är ett som du som medlem i PCF Öst kan hjälpa till med; att informera om sjukdomen på en hockeymatch. 

Senast uppdaterad 26 november 2023

Fler nyheter


Alla nyheter