Skärgårdstur med Laponia

Måndagen den 13 juni var 60 st från PCF Norrsken föreningen på en härlig skärgårdstripp i Luleå Skärgård. Vår skeppare guidade oss genom öarna berättade om levernet från förr i tiden. Vi slogs av mångfalden öar, skär, holmar och grynnor där alla är olika. Vi tog plats i salongen där vi serverades en god skärgårdstallrik. Till måltiden bjöds det på sång, allsång och roliga historier. En härlig gemenskap hade intagit plats ombord.

PCF Norrsken Laponia

Foto: Leif Näckholm.

Vi angjorde Junkön en kulturhistorisk intressant miljö med lämningar efter säljägarna.
Ulrika Kommes fr Laponia guidade oss på ön på ett föredömligt sätt. Vi fick en historisk spännande information om den 200 år gamla mystiska väderkvarnen som är av hattkvarnstyp. Vi besökte även skärgårdshuset, som berättar om hur livet var förr i tiden i skärgården. Efter att kapten på båten signalerat för avgång gick vi ombord. Under hemfärden bjöds vi på en smaklig limepannacotta till nybryggt kaffe. Jag vill också tacka och berömma den duktiga och servicemindade personalen.
Efter en härlig skärgårdsresa ankommer vi Norra hamn. Stämningen låg på topp och vi önskade varandra en trevlig sommar. ”Vi hade också tur med vädret”.

Kjell Eriksson

Senast uppdaterad 12 juli 2022

Fler nyheter


Alla nyheter