Medlemsresa till Kalix, Luppio och IKEA Haparanda

Torsdagen den 21 september bjuder vi in våra medlemmar till en oförglömlig busstur i vårt vackra län. Anmäl dig gärna snarast då det är begränsat antal platser.

Vy från Luppioberget

Luppioberget, som är beläget cirka 10 km söder om Övertorneå, är kanske mest känt för sin restaurang och Bastubaletten – programmet på TV som skildrade hur några män från Tornedalen lärde sig dansa balett i bastun. Det är bilväg upp på berget som är 193 meter över havet.

Vi avreser klockan 08.00 från Boden och tar sikte på Kalix där vi blir bjuden på färskt morgonkaffe med dopp och information av Syltfabriken. Kalix sylt förädlar de norrländska smakerna. De gör sylt och juice av hög kvalitet från bär som långsamt fått mogna under den svenska midnattssolen.

Färden går vidare till Luppioberget. Niemis, har byn hetat över 400 år tid innan den efter 1914 började nämnas för Luppio. Detta på grund av att SJ befarade förväxling med Niemisel i Råne älvdal. Ingen frågade byborna om vad de tyckte.

Vi åker upp på berget. Nu väntar en välsmakad lunch i RESTAURANG UTBLICK. Här på berget finns numera 40 stycken nya landskapshotellrum/stugor med totalt 80 bäddar. Det har investerats över 60 miljoner kronor. Här finns en ny inglasad restaurang med 150 platser. Lokal butik hundspannskennel med mera.

Efter att vi har ätit oss mätta och sett oss mätta av den vackra utsikten av Tornedalen går färden vidare via Övertorneå över till Finland med sikte på Torneå, där vi åker över till Haparanda. Om tid medges stannar vi upp på IKEA för den som önskar. Vi beräknas vara hemma i Boden cirka 18.00.

Dagsresan sker den 21/9:
Klockan 08.00 från ICA Kvantum Boden
Klockan 08.45 från Coop Arena Luleå

Pris: 985 kronor.
Allt detta ingår i priset: Heldag med buss. Kaffe med dopp samt info syltfabriken, lunch Restaurang Utblick på Luppioberget.

OBS! Prostataföreningen subventionerar resan med 500 kronor för medlemmar. Ditt pris blir 485 kronor.

Anmälan till resan sker till Jan Erik Nilsson, 070 688 90 85.
OBS! Anmälan är bindande då vi har begränsat antal platser praktiseras först till kvarn gäller. Sista anmälningsdag 14/9 i mån av platser.

Senast uppdaterad 14 augusti 2023

Fler nyheter


Alla nyheter