Almedalen 2019

För femte året i rad deltog föreningen i Almedalsveckan. Vi hade samma fina läge som de senaste åren, mitt i vimlet av besökare. Aktiviteterna genomfördes i samarbete med Prostatacancerförbundet och med god hjälp av kamrater från Blekinge- och Värmlandsföreningarna. Många goda samtal med intresserade besökare kunde bokföras. Två välbesökta seminarier, ett om sex och samlevnad och ett om forskning och nya framsteg. Läs mer...

Sexualrådgivaren och uroterapeuten Carina Danemalm Jägervall, en av landets främsta inom sitt område, gav en sammanfattning av boken "Sex, samliv och prostatacancer". Boken belyser heltäckande de sexuella förändringar som kan uppstå till följd av prostatacancer. Dagsaktuella fakta, råd, tips, vittnesmål, information om mediciner och övriga hjälpmedel med mera ges. En alldeles utmärkt bok enligt många och skrivaren av dessa rader kan verkligen inte göra annat än hålla med!

Anders Bjartell, professor i urologi, överläkare och ordförande i europeiska urologorganisationen EAUs forskningsstiftelse, föreläste på ett fullsatt Joda Bar under temat "Prostatacancer - förskning idag och i morgon". En både bred och djup exposé över var vi står idag. Auditoriet lämnade seminariet väldigt berikade med kunskap!

Mer om båda dessa båda högst intressanta och givande seminarier står att läsa i ProstataNytt nr 2019/3

Senast uppdaterad 26 augusti 2020

Fler nyheter


Alla nyheter