Golftävlingen Mustashkampen

Mustaschkampen 1 september 2017

50 000 :- till Prostatacancer

I strålande solsken och nästan 20 grader varmt spelades i fredags golftävlingen Mustaschkampen med  mål att samla in pengar till Fonden mot prostatacancer och Prostataföreningen Gävleborg, resultatet 50000 :-.  Tävlingen som avgjordes på Idenorsbanan med mycket gott bistånd från Hudiksvalls Golfklubb som skänkte alla spelavgifter, och Restaurangen Golfkrogen som lät en viss summa av varje lunch gå till insamlingen. Delar ur GGA styrelsen och prostataföreningen skötte om funktionärskapet med bravur.
Bland de tävlande hade många startat upp med en egen mustaschodling och såg riktigt eleganta ut. Priset tog dock Ulla Åhman och Ann-Sofie Sundström två eleganta ”damer” med snygg vit hatt rosa fluga på en svart skjorta och väl ansad mustasch. De rönte stor uppskattning av övriga deltagare, spelmässigt inte bland de första men väl i mitten av resultatlistan, men snygg var de.


Ulla Åhman och Ann-Sofie Sundström före start.

Vid starten fick alla startande möjlighet att köpa mustaschpins för att stötta kampen mot prostatacancer vilket också många gjorde.

Banan som var i kanonskick med fina fairways bra greener  kunde inte spelarna klaga på. En tävling i tävlingen var  att komma närmast hål på alla par tre hålen och här var Pa Axlund närmast på hål 7 med 289cm på hål 9 Owe Fagerström 97 cm ,hål 13 Björn Kristoffersson 291 cm och på för många svåra 17 kom Elvy Hedlund närmast med 99 cm.  alla fick ta del av det  dignande prisbordet, som välvilliga företag i Hudiksvall skänkt till tävlingen.


Prisbordet vid Mustaschkampen

Startfältet till tävlingen, en scrambletävling, var över förväntan stort på en fredag eftermiddag. Hela 58 tvåmanna lag deltog med deltagare från hemma klubben förstås men även Sundsvall, Öjestrand, AIK, Malmö Burlöv, Gävle, Söderhamn och Bollnäs med flera. I och med att vädrets makter var vänligt inställda till tävlingen så blev även resultaten mycket bra. Det blev en mycket jämn och spännande tävling. Det skilde endast 6 slag mellan ettan och 20 plats. Segrade på mycket fina 63,5 slag gjorde äkta paret Lisbeth och Göran Enberg som då fick välja från priserna och de valde ett förskärarsett för 2800 och en förpackning med täcke och kuddar för ca 1500.I tacktalet framhöll Göran att det var en viktig tävling med budskap om prostatacancer och tackade Prostataföreningen Gävleborg för ett bra arrangemang.
Som god tvåa kom Pecka Risto och Dan Erixon med 65,5 de slog ungdomarna Nicklas Wiklund och Joel Stillmark som fick 66,5 .Fyra blev Sundsvallarna  Peter Nordin, Andreas Liden med 66,7, och femma blev Curt G Persson, Marianne Larsson  66,7.
Kring tävlingen fanns det chans att vinna pris i puttningstävling med försökstävling och final. I finalen möttes Andreas Liden från Sundsvall och Björn Albinsson från Hudiksvall.Här gick björn segrande ur kampen efter flera utslagsgivande puttar.


Björn Albinsson i koncentration.

Arrangören Prostataföreningen Gävleborg vill tacka framför allt Hudiksvallsgolfklubb, alla deltagare och övriga sponsorer för alla bidrag och priser med förhoppningen att återkomma nästa år.

Senast uppdaterad 01 september 2020